Foto: Journalistförbundet

Sänkta avgifter för inkomstförsäkringen

Publicerad 25 april 2022

Avgifterna till Journalistförbundets inkomstförsäkring sänks från och med 1 april 2022. Avgifterna sänks till 40 kronor per månad för dem som har en månadsinkomst över taket i a-kassan på 33 000 kronor. Och till 10 kronor för dem som tjänar under 33 000 kronor. 

Förbundsstyrelsens beslut om att sänka avgifterna har tagits med anledning av att färre medlemmar ansöker om ersättning ur försäkringen, jämfört med den prognos som funnits. Bland annat har försäkringen påverkats av regeringens beslut att tillfälligt höja inkomsttaket i a-kassan från 25 025 till 33 000 kronor. 

Som medlem med autogiro så skickas ett automatiskt mejl till dig, där din totala och något lägre månadsavgift till förbundet framgår. 

Minskar gap vid arbetslöshet

Journalistförbundets inkomstförsäkring minskar gapet mellan ersättningen från a-kassan och din tidigare månadsinkomst om du blir arbetslös. Med inkomstförsäkringen får du upp till 80 procent av din tidigare inkomst. Läs mer om inkomstförsäkringen här. 

För svar på frågor och information

Kontakta försäkringsbolaget Bliwa som hanterar Journalistförbundets inkomstförsäkring. Du når Bliwas kundservice via bliwa.se/kundservice eller läs mer på bliwa.se/sjf. Du kan även hitta svar på vad som gäller för a-kassa och inkomstförsäkring på förbundets hemsida.

A-kassa och inkomstförsäkring - vad gäller? 

Tips: Vill du gå med i en a-kassa för att omfattas av inkomstförsäkringen så måste du vända dig direkt till en a-kassa. Till exempel Journalisternas a-kassa. När du väl gått med i en a-kassa eller om du glömt att anmäla till oss att du redan är med, mejla vårt medlemsregister på medlemsregistret@sjf.se så kommer vi koppla på inkomstförsäkringen på ditt medlemskap.
 

Senast ändrad 25 april 2022