Avgifter för seniorer

Medlemsavgiften för seniormedlemmar är 110 kronor per månad.

Som seniormedlem betalar du 110 kronor per månad till förbundet och 10-20 kronor i klubbavgift, beroende på vilken seniorklubb du tillhör.

Autogiro är ett enkelt och smidigt sätt att sköta inbetalningarna – då slipper du inbetalningskorten och pengarna dras automatiskt från ditt konto.

För dig som betalar medlemsavgiften via bankgiro tillkommer faktureringsavgift på 20 kronor per avi. Ingen faktureringsavgift tillkommer vid betalsätt autogiro eller e-faktura.

Du kan läsa mer om vad som ingår i seniormedlemskapet här.

Har du redan ett ordinarie medlemskap i Journalistförbundet, eller tidigare har varit medlem, är det lätt att ändra till ett seniormedlemskap genom att kontakta vårt medlemsregister.

Från 1 januari 2022 är det inte möjligt att bli ny hedersmedlem enligt beslut på kongressen 2021. Fram till och med 2021 har det inneburit att man efter 50 år som medlem inte längre behöver betala någon avgift alls till förbundet, men att man ändå får prenumerationen på tidningen Journalisten och presskortet. Redan befintliga hedersmedlemmar kvarstår. Du måste först ha varit registrerad som senior för att hedersmedlemskapet skulle vara aktuellt.

Senast ändrad 4 februari 2022