Foto: Petteri Flanagan Karttunen

Ta hand om dig!

Ibland sätts man verkligen på prov som förtroendevald. Under corona-krisen har det varit extra pressat för många. Då är det förstås viktigt att kunna stanna upp och andas, ta hand om sig själv – och ta emot stöd från andra.

Corona-krisen har drabbat oss alla på olika sätt. Frilansar har varit hårt utsatta, och behövt mycket stöd av sina förtroendevalda. Och på många företag har förtroendevalda fått jobba intensivt med att förhandla och hitta lösningar i en pressad tid. Om du är en av dessa förtroendevalda hoppas vi att det värsta är över, och att du lyckats hålla stressnivå och arbetsbelastning på någon sorts rimlig nivå. Tack för att du finns, och för all kärlek och hårt arbete du lägger ner för dina kollegors skull!​ 

Må bra-tips för förtroendevalda i kristid

  • Ta stöd. Du är aldrig ensam. Be kollegor om hjälp, råd och stöd. Det kan du förstås också få genom att kontakta Journalistförbundet Rådgivning. Eller företagshälsovården. För stöd kring hur det funkar med det fackliga arbetet i klubben/sektionen kan du oss på kansliet.
  • Se över arbetsbelastningen. Ligger den på en rimlig nivå? Oavsett om du har en chef att prata med, eller är din egen chef, så behöver din arbetssituation vara hållbar. Dina förtroendevalda kollegor kanske också kan ta över en del från din "att göra-lista" ...​
  • Ta hand om dig. Se till ge dig själv återhämtning på din fritid, det är du faktiskt värd. Boka in massage, träning, en kulturupplevelse eller promenad med en vän. Ta tid att reflektera och belöna dig själv!

Senast ändrad 15 februari 2024