Försäkringar

Frilansjournalister har inte samma skydd i arbetet som anställda journalister. Därför behöver du se över ditt försäkringsskydd. Det är viktigt att du försäkrar både dig själv och ditt företag. En annan viktig sak att tänka på är att avsätta pengar till pensionen. Som frilans med eget företag har du inte tjänstepension på det sätt anställda har.

Det är framförallt tre saker du behöver tänka på att försäkra:

Din verksamhet – Företagsförsäkringar

Dig själv – Personförsäkringar

Din framtid – Pensionssparande

Som frilans och medlem i Journalistförbundet kan du teckna personförsäkringar hos Bliwa. Det finns även ett Frilanspaket hos PP Pension där du kan kombinera olika typer av personförsäkringar, men framförallt ditt pensionssparande. Det är också möjligt att kombinera olika typer av försäkringar hos Bliwa och PP Pension. Det är även viktigt att ha en företagsförsäkring, eftersom din hemförsäkring INTE gäller i din verksamhet även om du exempelvis arbetar hemifrån. Hos försäkringsmäklaren Gefvert kan du teckna företagsförsäkringar.

Här kan du läsa mer om förbundets försäkringar hos Bliwa, samt hemförsäkring hos Folksam.

Här kan du läsa mer om försäkringar och pensionssparande hos PP Pension. Har du ett sparande eller ett pensionskapital hos PP Pension får du även stå i deras bostadskö.
Hos Gefverts kan du läsa mer om olika typer av företagsförsäkringar.
 

För frågor och rådgivning om personförsäkringar och pensionssparande, både Bliwa och PP Pension:
Telefon:  077-551 75 00 eller mejl: journalistforsakringar@sjf.se


För frågor och rådgivning om företagsförsäkring kontakta Gefvert:

Telefon: 08-440 54 40 eller mejl: kundservice@gefvert.se