Betala med autogiro

Ett enkelt sätt att betala dina avgifter till Journalistförbundet är att betala via autogiro. Du slipper hålla reda på förfallodagar, fylla i långa OCR-nummer och betalar ingen faktureringsavgift.

Betala medlemsavgiften med autogiro

Anmäl dig för autogirobetalning när du är inloggad i din internetbank. Du kan inte anmäla dig för autogiro innan ditt medlemskap startat. Sök på betalningsmottagare Journalistförbundet medlemsavgift (autogirokonto 5720-8704). Observera att vårt bankgironummer är olika för autogiro och pappersfaktura OCR.

Är du frilansmedlem, tänk på att du måste ange dina privata kontouppgifter för medlemsavgiften, det går inte att ange ditt bolags kontouppgifter eftersom du då kommer att få ett felmeddelande från din bank. Det beror på att medlemsavgiften som du betalar till förbundet är en privat avgift och inget som du kan ta upp i ditt företags bokföring.

Betala serviceavgiften för egenföretagare med autogiro

Anmäl dig för autogirobetalning när du är inloggad i din internetbank. Du kan inte anmäla dig för autogiro innan ditt medlemskap startat. Sök på betalningsmottagare Journalistförbundet serviceavgift (autogirokonto 5738-3754). Observera att vårt bankgironummer är olika för autogiro och pappersfaktura OCR.

Tänk på att du måste ange ditt företags kontouppgifter för serviceavgiften för att du ska kunna göra avdrag för den i ditt företags bokföring.

Hur byter jag bank eller konto för mitt autogiro?

Autogiro i nuvarande bank måste först avslutas innan ansökan görs från ny bank. Ändring av konto i samma bank kan göras i vissa internetbanker, annars gör man på samma sätt, avslutar det gamla innan man ansöker om ett nytt. Ny ansökan bör göras några bankdagar efter avslut, så bankens system hinner uppdateras.

Se dina fakturor

Om du är inloggad kan du på "Min sida" se och spara ner dina fakturor som pdf.

Senast ändrad 17 december 2021