Foto: Sara Carlsson

Första årsmötet för nyanlända journalister

Publicerad 17 april 2019

Den 15 maj kommer Journalistförbundets nya intresseförening för nyanlända journalister ha sitt första årsmöte. Föreningen bildas för att stötta och vara ett nätverk. 

Det var vid årsskiftet som Journalistförbundet införde en ny medlemskapsform för nyanlända journalister. En journalist som har fått uppehållstillstånd kan nu, utan krav på inkomster från journalistisk verksamhet i Sverige, bli associerad medlem i Journalistförbundet.

Medlemskapet innebär en möjlighet att få hjälp med rådgivning, kontakter och att skaffa sig ett svenskt presskort. Medlemskapet gäller som längst fem år efter att personen fått uppehållstillstånd i Sverige. 

Den nystartade intresseföreningen hoppas kunna locka nyanlända journalister, men även journalister som vill stötta nyanlända yrkesmässigt och fackligt. För att bli medlem i föreningen behöver du bli medlem i Journalistförbundet. Det kan du ansöka om på mötet eller redan nu på sjf.se.

Årsmötet kommer att hållas klockan 17.00 den 15 maj på Pumpgatan 2 i Göteborg. Anmälan skickas senast 10 maj till amr.bitar@sverigesradio.se och det går att delta på plats eller via Skype.

Senast ändrad 23 mars 2020