Externa utbildningar

Kostnadsfria utbildningar som du går på betald arbetstid

Känner du att du behöver få grepp om hur "nya LAS" fungerar inför en omorganisation? PTK, som förhandlade fram det nya Huvudavtalet med Svenskt Näringsliv har e-kurser du kan gå och massor av utbildningsmaterial att läsa för att rusta dig inför kommande förhandling.

Du som är förtroendevald och har ett intresse för pensions- och försäkringsfrågor kan gå en kurs hos PTK. De anordnar regelbundna kurser i olika kunskapsnivåer.

Du som är arbetstagarrepresentant eller suppleant i en bolagsstyrelse bör gå PTK:s utbildningar. Här finns både e-kurser som du går helt på egen hand och lärarledda utbildningar på plats och via Teams.

Läs mer och anmäl dig (ptk.se)

Avgiftsbelagda utbildningar som klubben eller arbetsgivaren behöver bekosta

Prevent

Prevent är en partsgemensam organisation som erbjuder utbildningar i arbetsmiljöfrågor. Du som är skyddsombud (eller arbetsmiljöombud) kan gå dessa kurser på betald arbetstid, men kostnaden bör din arbetsgivare stå för.

Utbildningar (prevent.se)

TCO:s Fackliga akademi

TCO:s Fackliga akademi erbjuder en lång rad utbildningar i allt från arbetsmiljö till arbetsrätt som du kan gå på betald arbetstid. Om du vill gå någon av dessa utbildningar så behöver dock klubben eller arbetsgivaren stå för kostnaden.

Fackliga akademin (tco.se)

Senast ändrad 14 september 2023