Ansökan om dubbelmedlemskap

Här kan du läsa och ansöka om dubbelorganisering med annat TCO-förbund. Man kan vara dubbelansluten om man är anställd, har journalistiska arbetsuppgifter och är medlem i ett förbund som Journalistförbundet har dubbelanslutningsavtal med. Det innebär då att du kan vara med i bägge förbunden men enbart betala en avgift.

Som dubbelorganiserad är du medlem i båda förbunden. Journalistförbundet bevakar dina yrkesfrågor som yrkesetik, upphovsrätt, yrkesutbildning, öppenhet med mera. Det andra förbundet bevakar dina löne- och allmänna anställningsvillkor.

Det andra förbundet inkasserar medlemsavgiften, som sedan delas förbunden emellan enligt en särskild överenskommelse. Det enda du betalar direkt till Journalistförbundet är eventuell klubbavgift som vi då aviserar en gång per år.

Fyll i din ansökan om dubbelorganisering i formuläret här nedan:

... och Journalistförbundet enligt det avtal om dubbelanslutning som föreligger mellan organisationerna.

Vi vill göra dig uppmärksam på att du själv måste ansöka om medlemskap i ovan förbund om du inte redan är medlem där.

Jag godkänner Journalistförbundets medlemsvillkor och intygar att jag uppfyller kriterierna för att bli medlem. Jag förbinder mig att följa de yrkesetiskla reglerna.

Godkänn medlemsvillkoren

Jag samtycker till att mina uppgifter behandlas i samband med min ansökan och mitt medlemskap. För dubbelanslutning delar vi dina personuppgifter med det andra förbundet där det krävs. Läs mer om hur vi behandlar dina uppgifter här.

Godkänn hantering av personuppgifter

Senast ändrad 18 februari 2021