Frilansjouren

Har du frågor om moms? Har du fått ett avtalsförslag som du vill att någon ska kolla på? Eller behöver du som frilansfacklig råd och stöd? Då är det Frilansjouren du ska vända dig till.

OBS: Jourtelefonen är stängd 6-7 oktober, på grund av att vi håller kongress. Du kan dock fortfarande mejla in din fråga, så besvarar vi den så snart vi kan.

Varje tisdag till fredag håller Frilansjouren öppet mellan 10.00 och 12.00. Här kan du ställa frågor om allt som berör dig som frilansjournalist. Det kan gälla både frågor som rör dig som företagare, till exempel frågor om moms och skatt.

Men du kan även höra av dig till oss om du vill rapportera om en uppdragsgivare som återkommande föreslår riktigt låga arvoden. Vi hjälper också gärna till med frågor från dig som arbetar frilansfackligt.

Så här kontaktar du oss

Telefon: 08-613 75 72

Telefontid: Tisdag–fredag, 10.00–12.00

Mejl: frilansjouren@sjf.se.

Välkommen med dina frågor!

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då personalen som svarar i Frilansjouren ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.​

Senast ändrad 4 oktober 2021