Frilansjouren

Har du frågor om skatt och moms? Har du fått ett avtalsförslag som du vill att någon ska kolla på? Eller behöver du som frilansfacklig råd och stöd? Då är det Frilansjouren som du ska vända dig till.

Varje onsdag mellan 10.00 och 12.00 går det bra att ringa till Frilansjouren. Utanför de tiderna kan du alltid mejla oss och be om att bli uppringd så kontaktar vi dig så snart vi har möjlighet. Här kan du ställa frågor om allt som berör dig som frilansjournalist. Det kan gälla både frågor om yrket som sådant eller frågor som rör dig som företagare, till exempel om moms och skatt. Även du som är redaktör och vill ha råd om vad som är rimliga arvoden kan kontakta oss.

Det går också bra att ta kontakt med oss om du vill rapportera om en uppdragsgivare som återkommande föreslår riktigt låga arvoden. Vi hjälper även gärna till med frågor från dig som arbetar frilansfackligt. Vi har tystnadsplikt och du behöver inte vara orolig att något förs vidare utan din vetskap.

Så här kontaktar du oss

Telefon: 08-613 75 72

Telefontid: Onsdagar 10.00–12.00 

Mejl: frilansjouren@sjf.se

Välkommen med dina frågor!

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då personalen som svarar i Frilansjouren ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.​

Senast ändrad 10 januari 2024