Frilansjouren

Har du frågor om skatt och moms? Har du fått ett avtalsförslag som du vill att någon ska kolla på? Eller behöver du som frilansfacklig råd och stöd? Då är det Frilansjouren som du ska vända dig till.

Mejla din fråga till frilansjouren@sjf.se. Vi svarar på mejl under kontorstid och ringer även upp dig om det behövs. Här kan du ställa frågor om allt som berör dig som frilansjournalist. Det kan gälla både frågor om yrket som sådant eller frågor som rör dig som företagare, till exempel om moms och skatt. Även du som är redaktör och vill ha råd om vad som är rimliga arvoden kan kontakta oss.

Det går också bra att ta kontakt med oss om du vill rapportera om en uppdragsgivare som återkommande föreslår riktigt låga arvoden. Vi hjälper även gärna till med frågor från dig som arbetar frilansfackligt. Vi har tystnadsplikt och du behöver inte vara orolig att något förs vidare utan din vetskap.

Så här kontaktar du oss

Mejl: frilansjouren@sjf.se

Välkommen med dina frågor!

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen, gällande telefonsamtal, då personalen i Frilansjouren ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.​

Senast ändrad 22 maj 2024