Kollektivavtalets dag

Varje år 17 mars infaller Kollektivavtalets dag, och det ska vi förstås passa på att uppmärksamma. Fundera gärna i god tid innan på vad just du och din klubb/sektion kan göra denna dag.

Hur uppmärksammar en Kollektivavtalets dag då? Ja bara fantasin sätter gränser, och ribban kan ju läggas precis hur högt eller lågt en vill. Glass och ballonger eller bara ett trevligt meddelande på whiteboarden ... Diskutera gärna i klubben/sektionen och se om ni har några bra idéer. Detta är ju dessutom ett bra tillfälle att visa på nyttan med facket och kanske rekrytera lite nya medlemmar.

Förslag på hur ni kan förbereda er:

  • Bjud in kollegorna till en frukost eller fika för att fira dagen. Mejla oss om ni vill ha stöd. Gäller även icke-medlemmar, de kan kanske behöva påminnas om hur bra det är med kollektivavtal – och att vara med i facket.
  • Arbetsplatsklubb: Skriv ut vår pdf (bifogad nedan) med info om kollektivavtal och lägg fram, dela eller mejla ut vid lämpligt tillfälle.
  • Arbetsplatsklubb: Bjud in medlemmarna till något av Avtalats webbinarium om hur det funkar med kollektivavtalad pension och försäkring. Läs mer om Avtalat här.
  • Frilansklubb: Här är det förstås främst Frilansavtalet som kan lyftas fram.
  • Dela gärna våra inlägg i sociala medier på Kollektivavtalets dag. 

Film för förtroendevalda om kollektivavtal:

Senast ändrad 10 maj 2023