Journalistförbundet Rådgivning

Journalistförbundet Rådgivning hanterar frågor om lön, kollektivavtal, uppsägningar, arbetsmiljö, vikariat, LAS och många andra förhandlingsfrågor.

Hos Journalistförbundet Rådgivning kan du som medlem eller förtroendevald få råd, stöd och hjälp av erfarna ombudsmän på Journalistförbundets kansli. De som svarar i rådgivningen har tystnadsplikt och du kan ringa till rådgivningen och ställa frågor utan att det blir ett förhandlingsärende. Men du kan som förtroendevald också få stöd och råd kring dina förhandlingar. 

Som medlem på en arbetsplats med kollektivavtal och fackklubb kan du ofta få hjälp direkt av dina lokala förtroendevalda i klubben. Du hittar dina förtroendevalda genom att logga in med mobilt BankID på Min sida.

Hit kan även du som är arbetsgivare och vill begära förhandling eller du som jobbar på Arbetsförmedlingen och hanterar en förfrågan kring lönebidrag vända dig.

Det finns en särskild rådgivning för frilansar: Frilansjouren

Telefon och e-post

Telefon: 08-613 75 40

Telefontid måndag 10.00-12.00, onsdag 10.00-12.00 och fredag 10.00-12.00.

Mejl: radgivning@sjf.se

Vi svarar på e-post under kontorstid och ringer även upp dig om det behövs. 

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då Journalistförbundet Rådgivning ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.

Senast ändrad 24 januari 2024