Kurserna – regler och avgifter

Publicerad 18 maj 2018


Hur funkar egentligen vår kursverksamheten? Läs mer om avgifter och de viktigaste reglerna på den här sidan. 

Vi anordnar mellan 25 och 30 kurser varje år. De flesta är avgiftsfria eftersom du som frilansmedlem redan har betalat för kurserna via din månadsavgift. Dock genomför vi varje år några mer fördjupande och avancerade kurser. Dessa måste på grund av skatteskäl beläggas med en avgift. 

För att anmäla sig till en av våra kurser mejlar du till vår anmälningsadress och får då en automatisk bekräftelse. I samband med sista anmälningsdag får du sedan ett mejl med besked om du kommit med på kursen eller inte. Notera att du ska få mejl både om du fått plats eller inte. Om det inte kommer något mejl kontakta då oss. Platserna fördelas i turordning efter tiden du anmälde dig. I mån av plats kan även andra medlemmar i Journalistförbundet och ickemedlemmar gå våra kurser. Men då till en avgift. 

Avbokninsgregler

Viktigt att komma ihåg att vi har avbokningsregler. Sammanfattningsvis kan man säga att är kurser som genomförs på plats i en lokal så gäller det att du avbokar dig senast 14 dagar före kursen. Annars tar vi ut en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr. Är du inte ansluten till Servicebolaget debiteras du hela den aktuella kursavgiften inklusive moms. 

För webbsända kurser är sista tid för kostnadsfri avanmälan 48 timmar innan kursen startar. Avanmäler du dig efter det gäller samma regler som för kurser som genomförs på plats. 

Undantag

Vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen. Eventuell inbetald kursavgift återbetalas.

Läs mer om kursavgifter och övriga regler i informationstexten under varje kurs. Frågor och funderingar? Kontakta Elisabet Wahl, som är kursansvarig. 

Senast ändrad 14 augusti 2018