Medlemsservice

Medlemsservice hanterar frågor som rör inträdesansökningar, avgiftsfrågor, fakturor, adressändringar med mera.

På grund av corona-krisen är trycket extra stort på vår medlemsservice när många hör av sig. Vi arbetar så fort vi kan. 

Rör det sig om frågor om a-kassan så ber vi er kontakta Journalisternas a-kassa. Vi har även lagt upp svar på vanliga frågor om a-kassan och inkomstförsäkringen på vår hemsida.

Om du är medlem löser du enkelt de flesta ärendena genom att logga in med BankID på Min sida. Där kan du ändra dina medlemsuppgifter, se dina avgiftsfakturor och hitta dina klubbföreträdare. 

Telefon och e-post

Telefon: 08-613 75 55 

Tisdag 10.00-12.00 och fredag 10.00-12.00

Telefontiden stängd under september månad på grund av flytt. Mejla oss ditt ärende om du inte hittar svaret här på hemsidan. Vi gör vad vi kan för att svara så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod.

E-post: medlemsregistret@sjf.se  

Information om hur du avslutar ditt medlemskap.

Du behöver inte kontakta oss via telefon för att kontrollera om vi tagit emot ett ärende som du har skickat in via e-post.

Seniormedlemskap – omvandla nuvarande medlemskap eller ny medlem

Är du yrkesverksam och vill omvandla ditt medlemskap till seniormedlemskap, mejla medlemsregistret@sjf.se och meddela det.

Om du har varit medlem i Journalistförbundet tidigare och nu vill ansöka om återinträde som seniormedlem, fyll i formuläret som du hittar här:

Ny seniormedlem

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då medlemsservice ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.

Senast ändrad 1 september 2021