Medlemsservice

Medlemsservice hanterar frågor som rör inträdesansökningar, avgiftsfrågor, fakturor, adressändringar med mera.

Min sida

Om du är medlem löser du enkelt de flesta ärendena genom att logga in med BankID på Min sida. Där kan du ändra dina medlemsuppgifter, se dina avgiftsfakturor och hitta dina klubbföreträdare. 

Rör det sig om frågor om a-kassan så ber vi dig kontakta Journalisternas a-kassa.

Säkra meddelanden

Som medlem ska du vara trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter när du kommunicerar med oss. Nu finns det en meddelandefunktion, Säkra meddelanden, där  du som medlem kan kommunicera med medlemsregistret på ett säkert sätt. Du når den via Min sida när du är inloggad med BankID på sjf.se. Du kan både skicka meddelanden och få svar. Läs mer om hur det funkar här.

Kontakt

Mejla din fråga till medlemsregistret. Vi svarar på mejl under kontorstid och ringer även upp dig om det behövs. 

Mejl: medlemsregistret@sjf.se  

Information om hur du avslutar ditt medlemskap.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Journalistförbundet om du jobbar helt eller delvis journalistiskt. Du kan vara medlem som student, frilans eller anställd (oavsett längd på kontraktet). Läs mer och bli medlem här.

Avsluta medlemskap

Information om hur du avslutar ditt medlemskap.

Seniormedlemskap – omvandla nuvarande medlemskap eller ny medlem

Är du inte längre yrkesverksam och vill omvandla ditt medlemskap till seniormedlemskap, mejla medlemsregistret@sjf.se och meddela det.

Om du har varit medlem i Journalistförbundet tidigare och nu vill ansöka om återinträde som seniormedlem, fyll i formuläret som du hittar här:

Ny seniormedlem

A-kassan

Rör det sig om frågor om a-kassan så ber vi dig kontakta Journalisternas a-kassa.

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen, gällande telefonsamtal, då medlemsservice ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör vi för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.

Senast ändrad 22 maj 2024