Foto: Maskot/TT

Ställ frågan – hur man värvar genom samtal

Visste du att många som inte blivit medlemmar aldrig ens fått frågan om de vill? Därmed är de heller kanske inte medvetna om att fackligt medlemskap är det bästa sättet att påverka sin och kollegornas arbetssituation. Ett enkelt samtal kan råda bot på den saken! 

Så här kan det gå till:

Föreslå gärna en kaffe eller liknande så ni har möjlighet att sitta ner en stund i lugn och ro. Var tydlig med att det som sägs stannar mellan er och att du är glad att få möjlighet att få lite input kring hur saker fungerar på jobbet. Då känns det mindre som ett säljsamtal och blir givande för båda två.

Ställ frågor som:

– Hur har du det (på jobbet)?

Lyssna öppet och ställ gärna följdfrågor. Vet du med dig något som kollegan sagt sig vara missnöjd med kan du föra det på tal.

– Vad skulle du vilja ändra på?

– Hur tror du att du skulle kunna göra det?

Kanske inser kollegan att det är lättare att få till en förändring om man är många. Att det är skönt att ha stöd och att det faktiskt är en god idé att bli medlem i facket. Kanske blir personen till och med engagerad i den specifika frågan!

Och:

  • Berätta gärna om ett exempel på när det lokala facket gjorde skillnad! Många gånger tänker man kanske inte på att saker som scheman, organisationsförändringar och löneförhandlingar sker lokalt. Eller att det behövs en hylla för vikarierna. Till synes små frågor kan vara oerhört viktiga för den enskilde. Här finns några goda exempel från medlemmar att inspireras av.
  • Fråga om hen vet hur en blir medlem och vad som ingår i medlemskapet.
  • Läs gärna på om våra argument för anställda eller argument för frilansar.
  • Tacka för samtalet och säg att du hoppas få representera personen i framtiden.

Senast ändrad 22 september 2020