Foto: Journalistförbundet

Medlem? Gå en fotokurs i höst!

Publicerad 10 augusti 2021

I höst anordnar vi två fotokurser på kvartsfart ihop med Tollare Folkhögskola. Kurserna riktar sig främst till frilansmedlemmar, men vi har nu ett antal platser över och öppnar därför anmälan för samtliga medlemmar.

Journalistförbundet Frilans håller tillsammans med Tollare Folkhögskola i dessa två kurser:

1. Grundkurs i journalistiskt foto

Under 15 veckor går vi igenom hela processen från att förstå teknik och bildberättande till att jobba med porträttbilder och bildreportage. Efter utbildningen kommer du att ha lärt dig att berätta i bilder och dessutom känna sig säkrare på praktiska detaljer som digital bildredigering och hur den egna systemkameran fungerar.

2. Videojournalistik med mobilen

Det här är en kurs för dig som verkligen vill lära dig att göra enklare inslag som samtidigt håller hög kvalitet. Med mobilen, en mikrofon och ett stativ går det att mycket snabbare än på andra sätt filma och klippa ihop ett användbart inslag. Vi kommer att prata både teori och praktik och utöver att lära dig de praktiska delarna kommer vi också att titta närmare på saker som filformat, publicering och upphovsrätt.

Intresseanmälan senast 16 augusti

Båda kurserna börjar i september och avslutas runt årsskiftet. Den mesta av undervisningen sker digitalt via hemuppgifter, men för att verkligen få ut det mesta av kursen innehåller den också två obligatoriska träffar på plats på Tollare Folkhögskola utanför Stockholm. OBS: Kurserna är inte CSN-berättigade.

Du kan läsa mer om innehållet och upplägget här. Din intresseanmälan skickar du till frilanskurser@sjf.se senast 16 augusti. I mejlet vill vi ha en motivering till varför du vill gå kursen och hur du tror den skulle hjälpa dig som journalist. Det finns ett begränsat antal platser så besked om du blivit antagen kommer redan i mitten av augusti.

Senast ändrad 12 augusti 2021