Mer information om din pension

Här finns ytterligare nyttig information kring pension, utöver Journalistförbundets pensionsinformation.

Avtalat

Här finns grundläggande information om pensioner och försäkringar via jobbet. Avtalat är för dem som arbetar inom privat sektor och har kollektivavtalad pension. Här kan du som är intresserad gå på webbinarier om din pension. Det finns också mycket information att läsa om tjänstepensionens olika delar. Du kan kontakta Avtalat per mejl, telefon eller chatt, men Avtalats webbaserade rådgivningstjänst gäller framförallt dig som är anställd inom public service.

avtalat.se

PP Pension

Här förvaltas många medlemmars pensionskapital. Huvudmän för PP Pension är Journalistförbundet, Unionen och Medieföretagen. PP Pension delar inte ut vinster till aktieägare eller provisioner eller bonusar. Vinsten går tillbaka till spararna i form av låga avgifter, rabatterade fonder och personlig rådgivning. PP Pension har även försäkringslösningar för dig som är frilans. Hit kan du som medlem ringa och får rådgivning kring pensionsförsäkringar.

pppension.se

Collectum

Collectum administrerar ITP och det fungerar även som valcentral för tjänstepensionen. Många medlemmar har sin pension placerad hos PP Pension och då har Collectum inga uppgifter om dig, medan andra kan se hela sitt tjänstepensionsinnehav här.

collectum.se

minPension

minPension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Här kan du göra pensionsprognoser och se hur din totala pension kan komma att se ut beroende på olika faktorer. Tjänsten är kostnadsfri och du loggar in med bank-id för att komma åt den.

minpension.se

Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten administrerar och betalar ut pensionen. De informerar om den allmänna pensionen och svarar på frågor om den. Det går att kontakta dem både via mejl och telefon, men de har också digitala föredrag både för den som snart ska gå i pension och den som har längre tid kvar.

pensionsmyndigheten.se

Senast ändrad 24 februari 2022