Presskortsutlämning

Om du vill hämta ut ditt presskort kan du göra det på Journalistförbundets kansli på Kungsgatan 28 A i Stockholm, eller hos någon av de presskortshandläggare som finns i andra delar av landet. Om du har frågor om att hämta presskort på Journalistförbundets kansli kan du mejla till presskort@sjf.se.

Sista dag för att ansöka om ett fysiskt presskort var 17 oktober 2023.

Öppettider för presskortsutlämning

Tisdag 10.00-11.00 och torsdag 13.00-14.00, på Journalistförbundets kansli, Kungsgatan 28 A i Stockholm.

Om du har ansökt om presskort hos någon av presskortshandläggarna på annan ort, och fått besked om att ditt presskort är klart och kan hämtas ut, ber vi dig kontakta honom/henne via mejl för att komma överens om tid för möte. Här hittar du listan över och kontaktuppgifter till presskortshandläggarna runt om i landet. 

Att tänka på

Glöm inte giltig legitimation när du kommer för att hämta ut ditt presskort. Är du avflyttad/utlandsboende eller om du har skyddad identitet, ta med personbevis från Skatteverket i samband med presskortsansökan. 

Du måste hämta ut ditt presskort där du ansökt om kortet. Presskortet är en id-handling och det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att skicka det per post. Fullmakt gäller ej.

Senast ändrad 10 november 2023