Foto: Tor Johnsson

Nya uppgifter i media om Metros framtid

Publicerad 25 juni 2019

Under tisdagsmorgonen har Expressen rapporterat om att mediebolaget Metros ägare sagt i en intervju att företaget ska göra sig av med sina journalister. Journalistförbundet följer utvecklingen noga och har kontakt med journalistklubben på Metro. 

– Det är under all kritik att de som jobbar på och för Metro ska få ett sådant här besked genom media, säger Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert och tillägger:
– Om uppgifterna stämmer utgår vi från att Metros ledning kommer att fullgöra sin förhandlingsskyldighet gentemot journalistklubben.

Sedan april har Metro varit under rekonstruktion med anledning av den ekonomiska situationen i företaget. Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, har till Expressen på tisdagsmorgonen sagt att han ska begära förlängning av rekonstruktionen av företaget och att han inte ser att journalister passar in i tidningen Metros affärsplan. Istället ser han en möjlighet att använda sig av contentbyråer för att producera innehåll för Metro. 

Under tisdagsmorgonen har det också funnits uppgifter i flera medier och som även bekräftats av medlemmar på Metro, att alla anställda ej hade fått sin lön utbetalad på morgonen den 25 juni. Ledningen för Metro har informerat de anställda om att lön kommer att betalas ut under dagen.

Journalistförbundet är i kontakt med journalistklubben lokalt på Metro. Beroende på hur detta utvecklas, kommer förbundet agera. Om du är anställd på Metro och har frågor kontakta journalistklubben på Metro. 

Om du är frilans och har frågor kring Metro kontakta oss på frilansjouren@sjf.se
 

Senast ändrad 27 februari 2020