Medlemsförmåner

Publicerad 24 maj 2018

Utöver de medlemsförsäkringar du kan teckna, finns också en del andra förmåner för dig som medlem.

 

Lägenhetshus i skymning.
Foto: Sara Carlsson

Bolån och medlemslån

Danske Bank erbjuder rabatterat privatlån samt förmånliga villkor gällande bo-, bil- och båtlån till medlemmar i TCO-förbund. Läs mer om detta erbjudande på danskebank.se/journalistforbundet.

SEB erbjuder rabatterade bolån till medlemmar i TCO-förbund. Läs mer om detta erbjudande på www.seb.se/tco. SEB erbjuder också ett så kallat medlemslån till förmånliga villkor.

Även Nordea har TCO-rabatt. Om du blir Förmåns- eller Premiumkund i Nordea får du rabatt på bolån med 0,30 procent. 

Bostadskö och sparande

Många av Journalistförbundets medlemmar har sin tjänstepension hos PP Pension. Om man har det, och lägger till ett eget sparande, så har man möjlighet att ställa sig i PP Pensions bostadskö. Genom den förmedlas lägenheter i Stockholm, Solna, Lund och Malmö. Läs mer och ställ dig i bostadskön här

 

SJ-tåg
Foto: Stephan Ray/SJ

Tågresor

Under perioden 1 juli–31 augusti 2019 har medlemmar i TCO-förbund 50 % rabatt i 1 klass på dagtåg och upp till 10 % rabatt på samtliga resor i 2 klass. Gäller resor bokade innan den 31 augusti (resan kan ske senare). Erbjudandena kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatten gäller inte på bokningsavgiften. Gäller endast för privat bruk. Du behöver vara inloggad här på sjf.se för att kunna komma till bokningssidan.

Hotell

 

Hamam på Elite Hotel.
Foto: Elite Hotels

Elite Hotel får du som TCO-medlem 25 procents rabatt under helger och lov. Erbjudandet baseras på Elite Hotels ordinarie dagspris, så kallat flexpris, i mån av plats. Uppge kod PROTCO vid bokning.

Hotellrum.
Foto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels får du som TCO-medlem 15 procents rabatt på helger, det vill säga fredag-måndag, samt lovperioder.

Kryssningar

Alla TCO-medlemmar erbjuds förmånliga rabatter på kryssningar.

Viking Line – uppge kod 340054 vid bokning

Tallink Silja – uppge kod 10058 vid bokning

Birka Cruises – uppge kod AVTORD vid bokning

Semesterboende i Italien

Som medlem i ett TCO-förbund kan du hyra semesterboende till rabatterat pris, på hotell, i hus eller lägenhet, på semesteranläggningen Riva del Sole (som ägs av LO, TCO och KF). Anläggningen ligger på Italiens västra kust, cirka 18 mil norr om Rom.

Läs mer om Riva del Sole här.

 

Träning på Actic.
Foto: Actic

Träning

Actic erbjuder alla TCO-medlemmar 20 procents rabatt på årskort. Styrketräning, konditionsträning, gruppträning, spinning, aerobics, samt bad och motionssimning ingår. I erbjudandet ingår även halva priset på medlemsavgiften, 10 dagars provperiod och två träffar med en tränare.

Utbudet kan variera mellan anläggningarna, se Actic.se för aktuellt utbud på respektive anläggning. Erbjudandet gäller ej i Kista och Landskrona. Läs fullständiga villkor här. Uppge kod TCO RAM19.

Pressklubben

Medlemmar i Journalistförbundet har 20 procents rabatt på mat och dryck mot uppvisande av presskortet. OBS – gör det innan du ber om notan.

Medlemmar kan också få tillgång till lokal för intervju i Pressklubben, vardagar från och med klockan 9.00, om bokning görs i förväg. Lokaler för större sällskap kan också bokas (till exempel Vinterträdgården, som har fullständig AV-utrustning).

Pressklubben ligger i Journalisternas hus på Vasagatan 50 i Stockholm, telefon 08-23 48 70. Se också www.pressklubben.se.

Senast ändrad 1 juli 2019