Foto: Actic

Medlemsförmåner

Utöver de medlemsförsäkringar du kan teckna, finns också en rad andra förmåner för dig som är medlem.

Träning

Actic erbjuder alla TCO-medlemmar 20 procents rabatt på årskort. Styrketräning, konditionsträning, gruppträning, spinning, aerobics, samt bad och motionssimning ingår. I erbjudandet ingår även halva priset på medlemsavgiften, 7 dagars provperiod och två träffar med en tränare.

Utbudet kan variera mellan anläggningarna, se Actic.se för aktuellt utbud på respektive anläggning. Erbjudandet gäller ej i Landskrona. Läs fullständiga villkor här. Du behöver vara inloggad för att få tillgång till rabattkoden.

 

SJ-tåg

Tågresor

Under 2021 har medlemmar i TCO-förbund 10 procents rabatt på SJ-resor. Rabatten gäller både 1 klass och 2 klass, dag- och nattåg.

Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatten gäller inte på bokningsavgiften. Gäller endast för privat bruk. Mer info om villkor under länken nedan.

Du behöver vara inloggad för att nå bokningssidan hos SJ.

 

Lägenhetshus i skymning.
Foto: Sara Carlsson

Bolån och medlemslån

Danske Bank erbjuder rabatterat privatlån samt förmånliga villkor gällande bo-, bil- och båtlån till medlemmar i TCO-förbund. Läs mer om detta erbjudande här.

SEB erbjuder rabatterade bolån till medlemmar i TCO-förbund. Läs mer om detta erbjudande här. SEB erbjuder också ett så kallat medlemslån till förmånliga villkor.

Bostadskö och sparande

Många av Journalistförbundets medlemmar har sin tjänstepension hos PP Pension. Om man har det, och lägger till ett eget sparande, så har man möjlighet att ställa sig i PP Pensions bostadskö. Genom den förmedlas lägenheter i Stockholm, Solna och Lund. Läs mer och ställ dig i bostadskön här

Hotell
 

Hamam på Elite Hotel.
Foto: Elite Hotels

Elite Hotel får du som TCO-medlem 25 procents rabatt under helger och lov. Erbjudandet baseras på Elite Hotels ordinarie dagspris, så kallat flexpris, i mån av plats. Uppge kod PROTCO vid bokning.

Hotellrum.
Foto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels får du som TCO-medlem 15 procents rabatt på helger, det vill säga fredag-måndag, samt lovperioder.

Kryssningar

Alla TCO-medlemmar erbjuds förmånliga rabatter på kryssningar.

Viking Line – uppge kod 340054 vid bokning

Tallink Silja – uppge kod 10058 vid bokning (ange koden som företagsnummer under "Företagskund" och tryck på "Logga in" om du gör din bokning online)

Birka Cruises – uppge kod AVTORD vid bokning.

Semesterboende i Italien

Som medlem i ett TCO-förbund kan du hyra semesterboende till rabatterat pris, på hotell, i hus eller lägenhet, på semesteranläggningen Riva del Sole (som ägs av LO, TCO och KF). Anläggningen ligger på Italiens västra kust, cirka 18 mil norr om Rom.

Läs mer om Riva del Sole här.

Tidningen Journalisten

I medlemskapet ingår en prenumeration på tidningen Journalisten, både i tryckt* och digital form. Journalisten är både en facklig och yrkestidning som initierat speglar och bevakar journalisternas villkor, inriktning och kvalitet. Journalisten är den största medietidningen i Sverige. (* Den tryckta tidningen skickas inte till utlandet.)

Pressklubben

Medlemmar i Journalistförbundet har 20 procents rabatt på mat och dryck mot uppvisande av presskortet. OBS – gör det innan du ber om notan.

Medlemmar kan också få tillgång till lokal för intervju i Pressklubben, vardagar från och med klockan 9.00, om bokning görs i förväg. Lokaler för större sällskap kan också bokas (till exempel Vinterträdgården, som har fullständig AV-utrustning).

Pressklubben ligger i Journalisternas hus på Vasagatan 50 i Stockholm, telefon 08-23 48 70. Se också www.pressklubben.se.

Senast ändrad 13 maj 2022