Foto: SJ

Medlemsförmåner

Utöver de medlemsförsäkringar du kan teckna, finns också en rad andra förmåner för dig som är medlem.

Tågresor

Under 2023 har medlemmar i TCO-förbund 10 procents rabatt på SJ-resor, som bokas minst 10 dagar i förväg. Rabatten gäller både 1 klass och 2 klass, dag- och nattåg.

Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatten gäller inte på bokningsavgiften. Gäller endast för privat bruk. Mer info om villkor under länken nedan.

Du behöver vara inloggad här på sjf.se för att nå bokningssidan hos SJ.

 

Viking Lines Cinderella

Kryssningar

Som medlem i ett TCO-förbund har du rabatt på flera av Viking Lines kryssningar. Du behöver vara inloggad här på sjf.se för att nå länken till erbjudandena.

Träning på Actic.
Foto: Actic

Träning

Actic erbjuder alla TCO-medlemmar 20 procents rabatt på årskort. Styrketräning, konditionsträning, gruppträning, spinning, aerobics, samt bad och motionssimning ingår. I erbjudandet ingår även halva priset på medlemsavgiften, 7 dagars provperiod och två träffar med en tränare.

Utbudet kan variera mellan anläggningarna, se Actic.se för aktuellt utbud på respektive anläggning. Erbjudandet gäller ej i Landskrona. Läs fullständiga villkor här. Du behöver vara inloggad för att få tillgång till rabattkoden.

 

Lägenhetshus i skymning.
Foto: Sara Carlsson

Bolån och medlemslån

Danske Bank erbjuder rabatterat privatlån samt förmånliga villkor gällande kontopaket, bo-, och billån till medlemmar i TCO-förbund. Nytt för 2022 är att bolåneräntorna baseras på belåningsgrad. Läs mer om detta erbjudande här. Din make/maka/sambo erbjuds samma villkor som du.

SEB erbjuder rabatterade bolån till medlemmar i TCO-förbund. Läs mer om detta erbjudande här. SEB erbjuder också ett så kallat medlemslån till förmånliga villkor.

Bostadskö och sparande

Många av Journalistförbundets medlemmar har sin tjänstepension hos PP Pension. Om du också har ett eget sparande/försäkring hos PP Pension har du möjlighet att ställa dig i PP Pensions bostadskö. Genom den förmedlas lägenheter i Stockholm och Solna. Nytt: Själva kön administreras av HomeQ, läs mer om regler och hur du ska gå till väga här.

Hotell
 

Hamam på Elite Hotel.
Foto: Elite Hotels

Elite Hotel får du som TCO-medlem upp till 20 procents rabatt under helger och lov. Erbjudandet baseras på Elite Hotels ordinarie dagspris, så kallat flexpris, i mån av plats. Uppge kod PROTCO vid bokning.

Hotellrum.
Foto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels får du som TCO-medlem 15 procents rabatt på helger, det vill säga fredag-måndag, samt lovperioder.

Semesterboende i Italien

Som medlem i ett TCO-förbund kan du hyra semesterboende till rabatterat pris, på hotell, i hus eller lägenhet, på semesteranläggningen Riva del Sole (som ägs av LO, TCO och KF). Anläggningen ligger på Italiens västra kust, cirka 18 mil norr om Rom.

Läs mer om Riva del Sole här.

Tidningen Journalisten

I medlemskapet ingår en prenumeration på tidningen Journalisten, både i tryckt* och digital form. Journalisten är både en facklig och yrkestidning som initierat speglar och bevakar journalisternas villkor, inriktning och kvalitet. Journalisten är den största medietidningen i Sverige. (* Den tryckta tidningen skickas inte till utlandet.)

Pressklubben

Medlemmar i Journalistförbundet har 20 procents rabatt på mat och dryck mot uppvisande av presskortet. OBS – gör det innan du ber om notan.

Medlemmar kan också få tillgång till lokal för intervju i Pressklubben, vardagar från och med klockan 9.00, om bokning görs i förväg. Lokaler för större sällskap kan också bokas (till exempel Vinterträdgården, som har fullständig AV-utrustning).

Pressklubben ligger i Journalisternas hus på Vasagatan 50 i Stockholm, telefon 08-23 48 70. Se också www.pressklubben.se.

Senast ändrad 10 januari 2023