Webbinarium: Sköna snubbar förändrar inte världen

Publicerad 12 januari 2023

Journalistförbundet bjuder in till ett gemensamt webbinarium 23 februari om ett jämställt arbetsliv, med Johanna Lindqvist (t v) och Sandra Lindström (t h), som driver podden Systemfel.

Webbinariet är tillgängligt för medlemmar och anordnas i samarbete med fackförbundet Forena.

Anmälan görs via länken längre ner på denna sida.

  • Vad var det som hände på måndagsmötet på jobbet egentligen? Den heterosexuella manliga kollegan fick plötsligt en befordran trots att du själv är lika meriterad – eller mer.
  • Varför upprätthålls våra inkörda könsroller och normer trots att så många av oss önskar en annan verklighet? Hur ska vi orka ta kampen för ett mer jämställt samhälle?

Johanna Lindqvist är utbildad journalist vid JMK och har jobbat i tio år på Folkbladet Västerbotten. Sedan åtta år tillbaka driver hon frilansföretaget Knäck Media där hon har uppdragsgivare som SVT, VK och Bonnier Magazines. Johanna har sin bas i Umeå. Hon och hennes syster startade journalisternas metoo-upprop #deadline 2017 och sedan dess har Johanna varit aktiv inom feministrörelsen och jobbat ideellt med jämställdhetsfrågor. Hon sitter i styrelsen för Samordningen Metoo-uppropen.

Sandra Lindström handleder, utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden. Sandra är i grunden legitimerad psykolog och drivs av ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet. Hon läste parallellt med psykologprogrammet genusvetenskap och förklarar i sina föreläsningar hur språk, makt och beteenden fungerar med konkreta och vardagsnära exempel. Genom att kombinera sin roll som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har Sandra en unik kompetens inom området jämställdhet.

Skicka in frågor i förväg

Webbinariet erbjuds samtliga medlemmar i Journalistförbundet och Forena. Du som planerar att delta har möjlighet att skicka in dina eventuella frågor i förväg, genom att mejla till fragelada@sjf.se senast 15 februari. Frågorna behandlas anonymt.

Plats och tid

Webbinariet genomförs via Microsoft Teams 23 februari kl 12-13. Länk till eventet skickas ut dagen före webbinariet.

Anmälan

Du måste vara anmäld i förväg för att kunna delta. Sista anmälningsdag var 21 februari.

Frågor

Kontakta fragelada@sjf.se om du har några frågor kring anmälan och webbinariet.

Senast ändrad 6 mars 2023