Foto: Journalistförbundet

Webbinarium: Vad innebär ”Las-avtalet”?

Publicerad 9 juni 2021

Journalistförbundet har deltagit i arbetet med det så kallade Las-avtalet, och nu har även regeringen presenterat lagförslag som ska ut på remiss. Som förbund har vi mötts av positiva reaktioner, fått frågor och även kritik. Nu finns det en chans att få mer information och ställa frågor direkt till vår förhandlingschef.

Den största reformen av svensk arbetsmarknad i modern tid, kallade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark de kommande förändringarna av systemen för anställningsskydd, vidareutbildning och kompetensutveckling. Förändringen genomförs både genom lagstiftning och genom ett nytt huvudavtal för den privata sektorn.

Journalistförbundet har genom förhandlingsorganisationen PTK deltagit i arbetet med det nya huvudavtalet och de lagändringar som följer av parternas överenskommelse.

Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif berättar i ett webbinarium om vad överenskommelsen i stora drag betyder – och vad den eventuellt kan betyda för mediebranschen. Efter presentationen är det öppet för frågor och diskussion.

Webbinariet hålls via zoom fredag 11 juni kl 08.30. Delta via denna länk: https://us02web.zoom.us/j/84644757831

Ska du delta? Läs gärna våra tidigare frågor och svar om överenskommelsen.

Senast ändrad 9 juni 2021