Foto: Journalistförbundet

Avtal 2020: Krav på försämringar förvånar fackklubbar

Publicerad 25 november 2020

Förhandlingarna om nya kollektivavtal pågår för fullt. Nu uppmanar tolv av Journalistförbundets fackklubbar förbundet att ta strid mot arbetsgivarnas krav. "Vi fick en smärre chock när vi såg listan av försämringar", skriver Hallandspostens journalistklubb.

Förhandlingarna om nya kollektivavtal i mediebranschen är återupptagna efter uppehållet på grund av pandemin. I ett medlemsbrev förra veckan informerade förbundets ordförande Ulrika Hyllert och förbundsjurist Katarina Dahlskog om läget i förhandlingarna, och om arbetsgivarnas krav på försämringar. En lista med försämringar som nu väckt reaktioner.

"Färre kompdagar och semesterdagar. Sämre föräldralön. Mer jobb på obekväma arbetstider utan extra ersättning och fler otrygga anställningar. Rätt för arbetsgivaren att ge noll i löneökningar när företaget går dåligt. Slopad rätt för medarbetare att gå en utbildning på Fojo. Det är en diger kravlista som Medieföretagen har drämt i bordet i de pågående förhandlingarna om nya kollektivavtal." Det skriver elva journalistklubbar i Bonnierkoncernen i ett gemensamt uttalande som de skickat till arbetsgivarorganisationen Almega.

"Om journalistiken ska ha en framtid måste anställda journalister ha ett hållbart arbetsliv. Det är en fundamental och existentiell fråga för vår bransch och vår yrkeskår. Det är vi beredda att ta strid för."

"Är det här tacken?"

De elva journalistklubbarna på BBM, Bonnier Magazines & Brands, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Dagens Samhälle, Expressen, Hall Media, Nordvästra Skåne, Norra Bonnier News Local, Sydsvenskan och Södra Bonnier News Local skriver:

"Det här förvånar oss som är anställda i Bonnier News, landets i särklass största mediekoncern och därmed en tungviktare, kanske den mäktigaste kravställaren på hela arbetsgivarsidan.

Vi har fått höra att Bonnier News ska vara en attraktiv arbetsgivare. Att företaget vill satsa på den journalistik som våra läsare efterfrågar.

Frågan är hur det ska gå till, om man samtidigt driver igenom radikala försämringar av de anställdas arbetsvardag. Vi vet ju vad konsekvenserna blir på redan stressade redaktioner: att medarbetare tappar sugen, bränner ut sig, ger upp och byter jobb.

Vi är 2 100 journalister i Bonnier News som har slitit hårt under långa pandemimånader. Vi har gått ner i lön och flyttat jobbdatorn hem till köksbordet. Men vi har fortsatt producera och publicera. Läsarna har strömmat till och intäkterna med dem.

Nu tvingas vi ställa frågan: Är det här tacken?

Om journalistiken ska ha en framtid måste anställda journalister ha ett hållbart arbetsliv. Det är en fundamental och existentiell fråga för vår bransch och vår yrkeskår. Det är vi beredda att ta strid för."

"Vi fick en smärre chock"

Styrelsen för Hallandspostens journalistklubb samt skyddsombud skriver i ett brev till förbundsledningen att många fackliga engagerade och medlemmar fick en "smärre chock" när de såg listan av försämringar som arbetsgivaren vill göra i samband med årets kollektivavtalsförhandlingar. De skriver:

"Det känns inte som att vi ens befinner oss på samma planet. Vi har väl, om inte förr, så under detta pandemiår, verkligen visat hur viktig journalistiken är, inte bara centralt utan även lokalt. Vi har visat lojalitet mot våra arbetsgivare och, med risk för vår egen hälsa, jobbat på mer än vanligt för att kunna rapportera om coronaläget och samtidigt upprätthålla vår ordinarie bevakning.

Att ens föreslå sådana försämringar är som ett slag i ansiktet. Vi här på HP som har arbetat som journalister i mellan 25 och 35 år sitter med löner bara några tusenlappar över 30-strecket. OB-tillägget vi har är obefintligt och det känns mer och mer som att man förväntas jobba 24/7. Att då komma dragandes med förslag om försämrat OB, mindre ledighet och uteblivna löneökningar om det går dåligt för företaget är helt orimligt.

Det är dags att verkligen kämpa för att vi inte ska halka efter andra branscher rent lönemässigt (och här vill vi verkligen poängtera det dåliga löneläget på lokaltidningar) och för att vi ska få behålla de få fördelar vi har, som våra tre kompdagar och en extra semestervecka efter 40 (vilket knappast är unikt för vår bransch)."

"Vi är viktiga och det är i alla fall vi beredda att ta strid för"

Beredda ta strid

Styrelsen för Hallandspostens journalistklubb samt skyddsombud uppmanar i brevet förbundets ledning att ta till strid denna gång och påminner om att "vi är viktiga och det är i alla fall vi beredda att ta strid för".

Senast ändrad 27 november 2020

Länkar