Foto: Sara Carlsson

Bemanningsanställda sägs upp på SMAB 

Publicerad 25 juni 2019

Totalt 27 personer kommer att sägas upp när Schibsted Media Bemanning AB, SMAB, läggs ned den 1 september. Det står klart efter att förhandlingarna mellan Journalistförbundets fackklubb och arbetsgivaren är avslutade. 

 

Anna Flytström, fackklubbens ordförande på SMAB.

– Vi i fackklubben är starkt kritiska till att man väljer att lägga ner SMAB och säga upp personalen. Vi menar att man hellre borde ha fasat ut bolaget allt eftersom att personalen anställts in i kundföretagen, säger Anna Flytström, fackklubbens ordförande på SMAB och ledamot i Journalistförbundets styrelse efter att förhandlingen nu avslutats och tillägger: 

– Men nu när man valde att ta det här beslutet så tycker vi att Aftonbladet, som i dag är det enda kvarvarande kundföretaget, borde ha tagit ansvar för sin personal. Det handlar om personer som har jobbat i många år på tidningen, med sämre löner och sämre villkor, som nu tvingas sluta.

De anställda på SMAB kommer att sägas upp den sista augusti.

– Då kommer alla att gå från redaktionen. Vad gäller villkoren för de som sägs upp så är vi efter omständigheterna nöjda med resultatet, säger Anna Flytström. 

Personalen på Schibsted Media Bemanning AB, SMAB, har fått information och alla anställda kommer att erbjudas hjälp och stöd från Trygghetsrådet, TRR. 
 

Senast ändrad 27 februari 2020