Frågor om sexuella trakasserier? Vi finns här för dig. 

#metoo – så går vi vidare

I oktober 2017 ruskade #metoo och #deadline om vår bransch rejält, och har fortsatt att göra det. Det är fantastiskt att se den förändringskraft som skapas när vi är många som går ihop, och tillsammans jobbar hårt för att nå ett gemensamt mål. 

Våra förtroendevalda har också gjort ett dunderjobb ihop med arbetsgivarna, för att se till att unkna strukturer rivs upp och inte tillåts att sätta sig igen.

Vi har uppdaterat innehållet i våra kurser, och på olika håll i landet hållit informationsträffar om sextrakasserier för vikarier och studenter. Vi har anordnat seminarier och deltagit i ett antal paneldebatter. På den här sidan kan du läsa lite mer om vårt arbete kring sexuella trakasserier.

Tillsammans gör vi vår bransch bättre!

Kolla in våra kampanjfilmer

Detta har hänt på redaktionerna

På redaktioner runt om i landet har journalistklubbar, tillsammans med arbetsgivarna, kunnat genomföra många positiva förändringar. #metoo gav förändringsarbetet rejäl startfart, och framåt behöver vi se till att det upprätthålls. Tidningen Journalisten rapporterar om en lång rad exempel på vad som har hänt och händer på medieföretagen. De har också intervjuat en rad personer, och de anser att det fortfarande finns mycket kvar att göra.

  • utbildningsinsatser
  • uppdaterade handlingsplaner, policys och rutiner
  • workshops, seminarier och föreläsningar
  • visselblåsarkanal
  • bättre introduktion för nya medarbetare
Läs Journalistens artikel här