Webbinarium: Så funkar tjänstepension ITP 1

Välkommen till ett webbinarium där du får lära dig mer om din kollektivavtalade tjänstepension. Webbinariet riktar sig till dig de medlemmar i Journalistförbundet som omfattas av ITP1. Anmäl dig via länken nedan.

En pensionsexpert från informationsföretaget Avtalat förklarar hur du kan påverka din pension medan du fortfarande jobbar och tjänar in till den: 

  • Vilka val du kan göra och hur du praktiskt går till väga. 

  • Vad som händer om du inte gör några val. 

Är du född efter 1978 så omfattas du av ITP1, men det finns även en del företag som tillämpar ITP1 på alla anställda. För att ta reda på vilken tjänstepension du har (ITP 1 eller ITP 2), logga in på collectum.se med bank-id. 

Datum: 3 april 2024 

Tid: 11.30-12.15 (ungefärlig sluttid) 

Plats: Zoom webbinar  

Logga in och se webbinariet här

Vi skickar ut Zoom-länk dagen före webbinariet. OBS! Du får ingen mejlbekräftelse när du anmäler dig så kom ihåg att skriva in tiden i din kalender. 

Kort om informationsbolaget Avtalat: "Alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs." Med den ambitionen har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat. Avtalat finns till för närmare tre miljoner anställda och arbetsgivare med kollektivavtal i privat sektor. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. 

Senast ändrad 4 april 2024