Grävjournalistikens ABC, 21 november, Göteborg

Den här kursen går i grävandets tecken. Först går vi igenom hur du kommer igång att gräva som frilans och sedan får du lyssna på en redaktör som berättar vilka grävjobb de helst köper in.

De flesta journalister har nog någon gång drömt att få fokusera ordentligt på ett jobb och gräva fram all fakta som finns. Men som frilans kan det vara ensamt att göra detta och även svårt att komma igång. Fouad Youcefi är reporter på SVT Nyheter Väst och ordförande för Föreningen Grävande Journalister ger här en introduktion till hur man gräver och hur man kommer igång. Han går också igenom hur man kan få uppslag till gräv och hur man jobbar vidare.

Del två av kursen handlar om ett av de viktigaste stegen i processen: hur man säljer in det man har grävt fram. Annika H Eriksson är redaktör och samordnare på radioprogrammet Kaliber och hon berättar bland annat om vilken typ av gräv de letar efter. Hon går också igenom hur de jobbar med frilansmaterial och när i processen du som frilans ska höra av dig till en redaktör. 

Mer ur innehållet:

  • Vad är viktigt att tänka på och hur undviker man fällor när man gräver?
  • Hur säljer man in ett frilansgräv på bästa sätt?
  • Hur hanterar man källor?
     

Kursledare

Fouad Youcefi,  reporter på SVT Nyheter Väst och ordförande för Föreningen Grävande Journalister. Annika H Eriksson är redaktör och samordnare på Sveriges Radios program Kaliber 

Datum och tid

21 november, 13.00-16.30.

Plats

Central Göteborg

Sista anmälningsdag

10 november

Kursavgift 

Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar): Avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 1 200 kr plus 25 % moms, att betala 1 500 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 1 600 kr plus 25 % moms, att betala 2 000 kr

Anmälan

Anmälan senast 10 november till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Vi lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning

Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till oss. Begränsat antal platser. Besked om man fått plats eller inte på kursen meddelas via e-post i samband med sista anmälningsdatum. Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar) har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och vi skickar en faktura på kursavgiften.

Information

Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta kursansvarig: elisabet.wahl@sjf.se.

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor

Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till elisabet.wahl@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar) som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast sju dagar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast sju dagar före kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.

Undantag

Vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.

Övrigt

Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Vi lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas

 

 

 

Senast ändrad 6 september 2018