Webbinarium: Nästa steg i karriären – här kan du få stöd

Publicerad 9 februari 2023

Du har väl inte missat detta: Den som har jobbat i åtta år har nu möjlighet att studera – med upp till 80 procent av lönen. Dessutom kan numer även den som är anställd få vägledning och karriärsstöd av TRR. 21 mars är det dags för Journalistförbundets lunchwebbinarium: Nästa steg i karriären – här kan du få stöd.

1 april öppnar CSN:s andra ansökningsperiod för det nya omställningsstudiestödet. 

På Journalistförbundets direktsända lunchwebbinarium har du som medlem chansen att träffa Elisabeth Thörnsten, specialist på studier på TRR, som i samtal med Åse Harding, organisationsstrateg på Journalistförbundet, berättar på vilket sätt TRR kan hjälpa dig som funderar på nästa steg i karriären.

Är universitetsstudier bästa sättet att nå dina mål eller finns det andra alternativ? Vad innebär egentligen omställningsstudiestödet och finns det ytterligare ekonomiska stöd för den som är mitt i yrkeslivet och funderar på att börja studera? Och hur gör man om man vill lyckas med sin ansökan om omställningsstudiestöd hos CSN?

Dessa och många andra frågor besvarar vi i detta webbinarium. Efter det inledande samtalet ges du som tittar möjlighet att ställa dina frågor till TRR och Journalistförbundet. 

Datum: 21 mars. 

Tid: 12.00-12.45 (cirkatid för avslutning).

Plats: Zoom. Länk skickas ut dagen före eventet.

Anmälan: Du måste vara anmäld i förväg för att kunna delta.  

Det går inte längre att anmäla sig till webbinariet.

(Obs! Du behöver vara inloggad för att anmäla dig). Senast 17 mars behöver vi din anmälan. 

TRR stöttar journalister som är eller har varit anställda på företag som är medlemmar i Medieföretagen. Om du är frilans, jobbar på ett företag som inte har kollektivavtal eller tillhör omställningsorganisationen Omstella kan du ändå ha glädje av webbinariet då vi även pratar generellt om ansökningsprocessen för omställningsstudiestödet hos CSN, som alla som är etablerade på arbetsmarknaden kan söka. 

Senast ändrad 21 mars 2023