Foto: Journalistförbundet

Karin Linder ny kanslichef 

Publicerad 19 oktober 2022

Förbundsstyrelsen har utsett Karin Linder till Journalistförbundets nya kanslichef. Karin Linder arbetar idag som generalsekreterare för Svensk biblioteksförening. Hon tillträder i januari 2023.

– Jag känner mig glad och hedrad att ha fått uppdraget. Journalistförbundet är ett viktigt fackförbund både för medlemmar som individer men också för att vår demokrati vilar på starka och oberoende medier. Jag ser fram emot att träffa alla och är glad att få börja jobba fackligt igen, säger Karin Linder. 

Varit ordförande för DIK

Karin Linder arbetade som ordförande för fackförbundet DIK åren 2009-2015. Hon har även en bakgrund som bland annat utredare för den nationella biblioteksstrategin och samordningsansvarig på Nationalmuseum. 

– Jag är otroligt glad över att Karin Linder med sin långa chefserfarenhet och breda kompetens tackat ja till arbeta för Journalistförbundet. Jag är övertygad om att Karins positiva energi och stora engagemang kommer märkas av för många i förbundet. Det ska bli kul att jobba ihop med Karin, säger Journalistförbundet ordförande Ulrika Hyllert. 

Efterträder Eva-Maria Kollberg

Karin Linder tillträder tjänsten som kanslichef i januari 2023. Hon efterträder Journalistförbundets kanslichef Eva-Maria Kollberg, som själv tagit initiativ till sin nya roll på kansliet. Eva-Maria Kollberg träder i januari in som ekonomichef på förbundets kansli. 

– Karin Linder kommer bli en mycket bra kanslichef som med nya ögon kan utveckla kansliet till att bli ännu bättre. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Eva-Maria Kollberg som haft rollen som kanslichef sedan 2011. 

– Eva-Maria har gjort ett fantastiskt bra arbete och jag är väldigt tacksam över att hon stannar kvar i den nyinrättade rollen som ekonomichef. Det innebär att vi även framöver får nytta av hennes djupa och ovärderliga kunskap om förbundet. Detta ger en stabilitet och goda förutsättningar för fortsatt utvecklingsarbete, säger Ulrika Hyllert. 

Senast ändrad 24 april 2023