Valberedningen: Vi ser gärna fler nomineringar till FS

Publicerad 24 augusti 2021

Vid Journalistförbundets kongress 6-7 oktober ska en ny styrelse väljas. Och ännu är det inte för sent att tipsa valberedningen om eventuella nya kandidater. Deadline 5 september!

Vi ringde Cicci Renström Suurna, sammankallande i Journalistförbundets valberedning, för att höra hur tankarna går så här sista dagarna före nominerings-deadline.

Hallå där Cicci Renström Suurna, hur har ert arbete gått hittills?

– Bra, men det har varit ett ovanligt sätt att arbeta eftersom vi inte har kunnat träffats fysiskt. Vi har kört digitalt och det blir lite stummare och inte riktigt samma bollande som när man träffas i samma rum. Men nu fram till kongressen har vi några fysiska möten inbokade och det ser jag fram emot.​

Hur länge har ni hållit på?

– Första mötet var ett år efter förra kongressen och då gick vi mest igenom vår uppgift och hur vi skulle arbeta. Sedan har det varit lugnt ett tag, för det gäller att inte börja arbete för tidigt, det hinner hända så mycket. Men nu detta år har det varit intensivt. 

Vad gör ni nu den här sista veckan innan sista nomineringsdag?

– Vi har summerat nomineringarna, tittat vilka som slutar och vad vi behöver fylla med. Och vi ser gärna fler nomineringar! Vi har fått in flera bra och intressanta namn, men som valberedare vill man ha många att välja mellan. 

Vad gör man om man vill nominera en person till förbundsstyrelsen?

– När man har tänkt ut en bra kandidat så gäller det att fråga den personen om den vill låta sig nomineras, man kan inte bara skicka in ett namn. Sedan skriver man en kort presentation av den personen, kontaktuppgifter och varför den är en bra kandidat. Allt det här ska mejlas till valberedningen@sjf.se

Finns det någon typ av kandidat ni vill efterlysa lite extra? 

– Alla som sitter i FS representerar alla medlemmar, så även om man jobbar på public service eller är frilans så representerar man inte bara de medlemmarna. Men det är bra med spridning. Vi försöker titta på allt från ålder och geografi till anställningsform, representation och bakgrund. 

Senast ändrad 6 september 2021