Foto: Journalistförbundet

Förbundsstyrelsen föreslår ny handlingsplan och nytt idéprogram

Publicerad 8 juni 2021

Journalistförbundets styrelse har tagit fram förslag till ny handlingsplan och nytt idéprogram. Förslagen kommer att behandlas på förbundets kongress 6-7 oktober 2021. Förbundsstyrelsen lägger förslagen redan nu så att medlemmarna får chansen att påverka innehållet innan kongressen tar slutgiltiga beslut.

Precis som det finns för innevarande kongressperiod läggs förslag på en ny handlingsplan och ett långsiktigt idéprogram som visar vad Journalistförbundet står för. Om det är något som du som medlem – eller din klubb, sektion eller intresseförening – saknar, vill ta bort eller ändra i förslagen kan du skriva motioner utifrån handlingsplanen och idéprogrammet. 

Så kan du som är medlem i Journalistförbundet påverka förslagen:

Motionera

Skriv en motion till kongressen om vilka frågor och insatser du tycker ska styra Journalistförbundets arbete de närmaste åren. Du hittar information om hur du skriver och skickar in motioner här. Sista dagen för att skicka in motioner är 18 augusti 2021.

Diskutera

Följ Journalistförbundet på Facebook och diskutera förslagen till ny handlingsplan och nytt idéprogram med mera. På Twitter använder vi hashtagg #sjfkongress.

Läs förbundsstyrelsens förslag till ny handlingsplan och nytt idéprogram. Du hittar dem under Dokument nedan.

Läs mer om Journalistkongressen 2021 på sjf.se/kongress.

Senast ändrad 8 juni 2021