Foto: Uppslag från Journalistens granskning av Frilans Riks

Frilans Riks svarar på Journalistens granskning 

Publicerad 4 maj 2021

Journalistförbundets medlemstidning Journalisten granskar i sitt senaste nummer arbetet inom förbundets frilansklubb Frilans Riks och dess klubbsektioner. Bland annat diskuteras hur medlemsintäkter används för det fackliga arbetet. 

Journalistens granskning går att läsa på Journalistens hemsida eller i papperstidningen som under veckan delas ut till medlemmar. I rubriken för granskningen av Frilans Riks ställs frågan ”Används pengarna till rätt saker?”

Frilans Riks styrelse välkomnar i ett inlägg på sin hemsida att Journalisten uppmärksammar frilanskollektivet, men att styrelsen hellre sett en mer glädjande skildring:

“Frilans Riks är Journalistförbundets största klubb med nära 1 750 medlemmar. Det är därför glädjande att förbundets tidning Journalisten uppmärksammar frilanskollektivet ovanligt mycket i senaste pappersutgåvan. Mindre glädjande är skildringen av frilansfacklig verksamhet.  

Du kan läsa hela inlägget på Frilans Riks hemsida

Frilans Riks styrelse har även skrivit ett inlägg på journalisten.se med anledning av granskningen. Även Frilans Riks klubbsektion Mälardalen har skrivit ett bemötande på Journalistens hemsida. 

Senast ändrad 4 maj 2021