Foto: Journalistförbundet

Vi har alltid flera frilanskurser på gång!

Första frilanskursen för 2021 är släppt

Publicerad 20 oktober 2020

Vi fortsätter att satsa på fortbildning för dig som är frilans. Nu kan du anmäla dig till ”Beräkna ditt arvode” – den första kursen under 2021.

Tycker du det är svårt att veta hur du ska beräkna ett rimligt arvode när du ska lämna ett anbud? Då är du inte ensam. Det här är en av de vanligaste frågorna vi får till Frilansjouren. 

Därför kör vi nu en kurs på detta tema. Tanken är att deltagarna i förväg får några exempel på uppdrag eller erbjudanden. Under kurserna resonerar vi tillsammans kring de här exemplen och pratar om vettiga timpriser, dolda tidsfällor och hur lång tid ett uppdrag kan tänkas ta. 

"Nyttigt att diskutera arvoden"

Vi kommer också att översiktligt gå igenom Journalistförbundets olika arvodesverktyg och prata om varför det är bra att så ofta som möjligt ha skriftliga avtal. 

Elisabet Wahl
Foto: Tor Johnsson

– Jag tror det här är en kurs som kan passa både den som precis har börjat frilansa och den som har hållit på ett tag. Det är alltid nyttigt att diskutera arvoden och fundera på hur man ska agera i förhandlingar med uppdragsgivare, säger Elisabet Wahl på Journalistförbundet Frilans som kommer att leda kursen tillsammans med Victoria da Silva. 

Läs mer om kursen och anmäl dig här.

Senast ändrad 20 oktober 2020