Foto: Petteri Flanagan Karttunen

Delta i seminarium om hat, hot och påverkan på journalistiken

Publicerad 3 september 2020

Journalistförbundet och Hantera Agera bjuder in till ett digitalt frukostseminarium om att upptäcka påverkan från hat, hot och trakasserier på det redaktionella arbetet för att på så vis kunna bekämpa effekterna av det.

Seminariet syftar till att synliggöra hur hot och hat kan påverka det journalistiska arbetet och få oss att ändra exempelvis språk och vinklar i den dagliga rapporteringen. Genom att undersöka och se hur utsattheten påverkar såväl individer som organisationer kan vi se var insatser för arbetsmiljö och säkerhet gör mest nytta.

Seminariet hålls i workshopform, vilket innebär kortare informationspass varvat med egen tid för reflektion och diskussion med andra medverkande.

Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert inleder, tillsammans med Journalistförbundets jurist Tove Carlén. Hantera Agera genomför seminariet.

Samtalsledare är Johannes Jakobsson, frilansjournalist som bland annat arbetat för tidskriften Expo, och Philippa Borgh, leg psykolog, med bakgrund inom Polisen och Säkerhetspolisen.

Seminariet hålls via Zoom 22 september klockan 08:00-09:00. Deltagande är kostnadsfritt men antalet platser är begränsat. OBS: Registrering krävs, fyll i formuläret här

Senast ändrad 3 september 2020