Hopp delas ut till alla EU-parlamentariker

Publicerad 4 november 2019

Den 5 november delas Dawit Isaaks bok Hopp ut till alla EU-parlamentariker. Det kommer även att hållas ett seminarium samma dag i EU-parlamentet, som stödföreningen Free Dawit arbetat fram med parlamentariker och andra som är aktiva för att få Dawit fri. 

Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea sedan år 2001 utan rättegång. Han skrev boken Hopp på 80-talet tillsammans med Mehari Abrahamn och Alazar Hagor och den gavs ut på svenska år 2010. Boken har nu översatts till franska, engelska och tyska, vilket har möjliggjorts av crowdfunding. 

I samband med att stödföreningen Free Dawit delar ut boken till alla parlamentariker arrangerar de tillsammans med Kristdemokraternas EU-parlamentariker David Lega ett seminarium i Bryssel för att uppdatera parlamentet om Dawit Isaacs situation och situationen i Eritrea. Även Dawit Isaacs dotter, Betlehem Isaac, kommer att tala och ett panelsamtal anordnas där bland annat David Lega deltar med Miljöpartiets EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke.
 

Senast ändrad 26 februari 2020