Foto: Petteri Flanagan Karttunen

24Sverige försatt i konkurs

Publicerad 4 juli 2019

Bolaget 24Sverige har försatts i konkurs och alla anställda har arbetsbefriats. 
– Jag känner stor sorg att det nu blir ännu mindre lokal journalistik och alla tankar till journalisterna på 24Sveriges sajter som kämpat och gjort fantastisk journalistik, säger förbundets ordförande Ulrika Hyllert efter beskedet.

Beskedet om en konkurs och att samtliga av bolagets sajter läggs ned nådde de första medlemmarna under onsdagen. I dag torsdag har Journalistförbundet både lokalt inom bolaget som centralt arbetat med att hjälpa medlemmar. De berörda nyhetssajterna är 24Kalmar, 24Öland, 24Nybro, 24Emmaboda, 24Halmstad, 24Varberg, 24Falkenberg, 24Malmö, 24Uppsala, 24Blekinge, 24Kristianstad, 24Helsingborg, 24Ystad, 24Trelleborg och 24Västerås. 

– Det här är ledsamt för alla våra medlemmar som idag inte går till jobbet, det är ledsamt för medborgarna som mister en oberoende bevakning av sitt område och det är ledsamt för mediebranschen som förlorar en aktör. Vi behöver mer lokal journalistik, inte mindre, säger Ulrika Hyllert. 

Journalistklubbens medlemmar i bolaget kommer under torsdagen få information från förbundet om vad en konkurs innebär, hur kommande uppsägningar kan komma att hanteras, uppsägningstider, a-kassa, semester, inkomstförsäkring med mera. 

Vi direkta frågor som anställd kontakta journalistklubben eller mejla till förhandlingsjouren@sjf.se så når du förbundets förhandlingsjour. Om du är frilans och behöver hjälp eller har frågor kan du skicka ett mejl till frilansjouren på frilansjouren@sjf.se 

 


 

Senast ändrad 26 februari 2020