Foto: Tor Johnsson

Förhandling om ny organisation på Metro

Publicerad 26 juni 2019

Under tisdagseftermiddagen inleddes förhandlingar om en om omorganisationer på Metro. Journalistförbundet och journalistklubben på Metro har tät kontakt och i nuläget kommenterar vi inte innehållet i förslagen som presenterats av arbetsgivaren. 

Tomas Backlund, Journalistförbundets vice ordförande, träffade under tisdagskvällen medlemmar som idag arbetar på Metro. Tomas beskriver stämningen som nedstämd.

–  Det är oerhört många frågetecken just nu och medlemmarna på Metro är bedrövade över det sätt som uppgifterna kom fram på, säger Tomas Backlund. 

Metro har sedan i april varit under rekonstruktion med anledning av den ekonomiska situationen i företaget. Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, sade under tisdagen i en intervju i Expressen att han skulle begära förlängning av rekonstruktionen av företaget och att han inte såg att journalister passade in i tidningen Metros affärsplan. Istället såg han en möjlighet att använda sig av contentbyråer för att producera innehåll för Metro. 

Om du är anställd på Metro och har frågor kontakta journalistklubben på Metro. Om du är frilans och har frågor kring Metro kontakta oss på frilansjouren@sjf.se
 

Senast ändrad 27 februari 2020