Foto: Tor Johnsson

Tomas Backlund ny vice ordförande i Journalistförbundet

Publicerad 7 december 2018

Journalistförbundets styrelse utsåg torsdag den 6 december Tomas Backlund till ny vice ordförande från och med den 1 februari 2019. Ulrika Hyllert, som idag är vice ordförande, blir då ordförande i Journalistförbundet.

Journalistförbundets  nuvarande ordförande Jonas Nordling börjar i februari att arbeta som chefredaktör för tidningen Dagens Arena.

- Jag är oerhört stolt och hedrad över förtroendet att ha fått det här uppdraget. Under mina år på Mittmedia har jag sett hur stort behovet är av ett fackförbund som har starka klubbar och verkligen står på journalisternas sida även när det blåser. Journalistförbundet behöver fortsätta vara en självklar kraft i en bransch i ständig förändring, säger Tomas Backlund.

- Tomas är en väldigt engagerad, kunnig och stabil person. Tillsammans med en kompetent förbundsstyrelse och duktiga medarbetare på förbundets kansli fortsätter arbetet med full kraft att förbättra våra villkor, stärka journalistiken och driva förbundet framåt, säger Ulrika Hyllert.

Tomas Backlund har varit förbundsstyrelseledamot i Journalistförbundet sedan 2014 och sitter i förbundets arbetsutskott. Han är ordförande i Journalistklubben vid Mittmedia.

Ulrika Hyllert har varit förbundsstyrelseledamot i Journalistförbundet sedan 2014 och valdes på kongressen i april 2018 till vice ordförande. Hon har också varit ordförande i Journalistklubben på Sveriges Radio.

För mer information och frågor kontakta:

Tomas Backlund, tillträdande vice ordförande

072-587 71 40, tomas.backlund@sjf.se

Ulrika Hyllert, tillträdande ordförande

070-784 31 14, ulrika.hyllert@sjf.se

Jacob Lapidus, kommunikationschef

076-164 39 59, jacob.lapidus@sjf.se

Bilder: https://www.sjf.se/omoss/forbundsstyrelsen

 

Senast ändrad 2 mars 2020