Klubben

Som frilansmedlem blir du automatiskt ansluten till en frilansklubb. Tillsammans kan ni arbeta för frågor som berör er. Den del av klubbarna anordnar också egna saker: kurser och sociala aktiviteter till exempel. 

Frilans Syd har tillsammans med klubben på Sydsvenskan ser till att frilansarvodena höjs årligen. Mälardalens frilansklubb hjälper och stöttar nya frilansar som sagts upp på de stora tidningarna när mediehusen genomförde stora besparingspaket. Mellannorrlands frilansklubb har anordnat kurser för sina medlemmar och Västra frilansklubben har haft mentorsprogram för nyanlända journalister

Det här är bara några exempel på vad våra frilansklubbar gör. Egentligen är det bara tiden och den egna fantasin som sätter gränser. 

Ett bra första steg är att mejla din klubb och kolla om de har något på gång. Kanske ska de precis ha någon social aktivitet eller kanske en kampanj mot låga arvoden. Om du inte vet vilken klubb du är med i kan du kolla det genom att gå in på Mina Sidor.

Här hittar du våra frilansklubbar:

Medietextarna
Mellannorrland
Mälardalen
Norrbotten
Syd
Värmland
Västerbotten
Västra
Östergötland

För att kontakta de klubbar som inte har en egen hemsida kan du vända dig till Frilans Riks som hjälper dig att nå rätt person. .

Senast ändrad 24 januari 2019