Foto: Journalistförbundet

Journalistförbundet söker ombudsman/förhandlare

Publicerad 17 maj 2024

Vi söker en ombudsman/förhandlare som ska ge våra medlemmar den bästa servicen när det gäller arbetsrättsliga frågor och vill arbeta för att skapa bättre villkor i mediebranschen.

Journalistförbundet är yrkes- och fackförbundet för alla som arbetar med journalistik och redaktionella arbetsuppgifter i den svenska mediebranschen. Vi är cirka 13 500 medlemmar och organiserar såväl anställda som egenföretagare.

Vi står upp för yttrande- och tryckfrihet, öppenhet och offentlighet i samhället, verkar för mångfald och journalistisk kvalitet inom mediebranschen. Vi försvarar upphovsrätten. Vi kämpar för trygga anställningar, goda villkor för egenföretagare, för en säker arbetsmiljö och för sunda arbetsförhållanden. Förbundets medlemmar bidrar varje dag till en stark demokrati och ett öppet samhälle.

Journalistförbundet är en medlemsstyrd organisation där kongressen är högsta beslutande organ. Kansliet bereder och verkställer de beslut som kongress och förbundsstyrelsen fattar samt stöttar förtroendevalda och medlemmar. Journalistförbundets kansli har 24 anställda och tjänsten som förhandlare ingår i avdelningen Förhandlingar med åtta medarbetare.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som ombudsman/förhandlare är att biträda och företräda Journalistförbundets medlemmar och förtroendevalda i förhandlingar gentemot arbetsgivare, uppdragsgivare och arbetsgivarorganisationer.

I arbetet ingår rådgivning till enskilda medlemmar, både anställda och frilansar, och journalistklubbar genom att bland annat arbeta i Journalistförbundets rådgivning och besvara frågor om arbetsrätt, kollektivavtal och andra fackliga frågor.

Som ombudsman/förhandlare kommer du också genomföra regionala arbetsmiljöbesök, stödja journalistklubbarna i deras lokala fackliga arbete, teckna kollektivavtal, genomföra utbildningar för medlemmar och förtroendevalda samt värva nya medlemmar.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsplats är Journalistförbundets kansli på Kungsgatan 28 A i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har god förhandlingsvana och erfarenhet av arbetsrättsliga förhandlingar
  • Har relevant kompetens för arbetet
  • Har god pedagogisk och social förmåga
  • Är serviceinriktad
  • Har förståelse för vad det innebär att arbeta i ett yrkes- och fackförbund

I arbetet krävs att du kan prioritera och att du kan arbeta självständigt, att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, samt att du är öppen och har god samarbetsförmåga. Resor ingår i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Frågor besvaras av: 
Förhandlingschef Katarina Dahlskog, kd@sjf.se, 08-613 75 45 och Unionen-klubbens representant Lars Nilsson, lars.nilsson@sjf.se, 08-613 75 31

Mer information om förbundet hittar du på vår hemsida, sjf.se.

Ansökan ställs till: forhandlare@sjf.se

Vi vill ha din ansökan senast 31 maj.

Rekrytering sker löpande, vilket innebär att du som är intresserad bör söka direkt, dock senast 31 maj.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad 17 maj 2024