För medlemmar: Så funkar nya jobbsökartjänsten

Publicerad 18 april 2023

Nu erbjuds alla medlemmar som har vår inkomstförsäkring en ny karriär- och jobbsökartjänst. Med hjälp av den kan du lägga upp ditt cv, hitta och söka lediga jobb, exponeras för potentiella arbetsgivare och utveckla din karriär. Här har vi samlat en rad frågor och svar om tjänsten.

 

Du hittar karriär- och jobbsökartjänsten genom att logga in på Bliwa.se. Auranest heter företaget som är leverantör av tjänsten. Den har en algoritm som skrapar lediga jobb i hela Sverige, både från rekryteringssajter och medieföretags egna hemsidor.

Så om du är arbetssökande eller helt enkelt vill utvecklas och gå vidare i karriären är detta ett bra verktyg för dig. Du samlar all din aktivitet på ett ställe och får bra struktur vilket ger goda förutsättningar för att lyckas bättre med att nå dina mål.

Tjänsten innehåller bland annat mallar och redigeringsverktyg för personligt brev och cv. Tjänsten kan hjälpa till att skräddarsy ansökan – medan man fortfarande läser jobbannonsen. Den kopplar upp ens profil mot de största karriärsajterna i Sverige, och lyfter fram den för arbetsgivare och rekryterare. Dokumentation till a-kassan är också enkel att fixa i tjänsten.

Här nedan har vi samlat några frågor och svar om karriär- och jobbsökartjänsten.

Kan tjänsten hitta alla de jobb som ligger utlagda på medieföretags hemsidor?

Auranest skrapar jobb från över 1000 källor, i många fall direkt från företagens egna hemsidor.

Vilken typ av jobb/information kan tjänsten INTE hitta?

Auranest arbetar kontinuerligt för att vara heltäckande och skrapa alla jobb som finns men det är omöjligt att vara heltäckande då det hela tiden ändras. Jobb som enbart publiceras som inlägg på sociala medier eller LinkedIn skrapas inte.

Kan jag dra ut information och filer från min profil för att använda på annat sätt?

Ditt cv och personliga brev går att ladda ner som PDF.

Är min egen mejladress kopplad till tjänsten eller skapas en helt ny mejladress som mina ansökningar skickas från?

I de fall du skickar en ansökan direkt i tjänsten så skapas en mejladress som hanterar kommunikationen med ansökningssystemet så att karriär- och jobbsökartjänsten kan ha koll på ansökningsprocessen.

Vart vänder jag mig om jag har frågor eller behöver stöd för att använda tjänsten?

Det finns en supportfunktion tillgänglig via chatt inuti tjänsten.

Hur ser mina ansökningar ut, blir det exempelvis snygg layout och typsnitt?

I de ansökningar som skickas iväg så anpassas informationen till de systemen där information ska in. Det är oftast inte formaterad information, och när det är det så skickas det cv som genererats i tjänsten.

Hur är det med säkerheten i tjänsten, kan någon se min information och aktivitet?

Ingen personlig data i tjänsten hanteras av tredje part. Användaren godkänner explicit om denna önskar att information ska lämna tjänsten. Bliwa eller Journalistförbundet kan inte se din information/aktiviteter. När du klickar på länken lämnar du Bliwas domän och kommer till Auranest som är leverantör av tjänsten. Auranest kommer att samla in och behandla dina personuppgifter i enlighet med Auranests integritetspolicy, som du måste läsa och godkänna tillsammans med övriga användarvillkor i samband med att du registrerar ditt konto i tjänsten. Ditt godkännande av användarvillkoren innebär att du också godkänner Auranests personuppgiftsbehandling enligt integritetspolicyn. Om du väljer att registrera dig för rekryteringssajter är det respektive rekryteringsajt som är personuppgiftsansvarig för den behandling av dina personuppgifter som kan komma att ske. Information om rekryteringssajternas personuppgiftsbehandling får du genom att kontakta respektive rekryteringssajt.

Senast ändrad 18 april 2023