Journalistförbundet Rådgivning svarar på dina frågor

Publicerad 1 december 2021

Som medlem kan du när som helst mejla dina frågor till oss, stort som smått. Det kan handla om lön, schema, anställningsformer, arbetsmiljö och mycket mer. Under telefontiderna går det även bra att ringa till Journalistförbundet Rådgivning. 

Tidigare var det "Förhandlingsjouren" man kontaktade med sina frågor, men nu är det Journalistförbundet Rådgivning som gäller. Rådgivning ingår i medlemskapet, och det finns ingen begränsning i antal rådgivningstimmar per person. Du ska kunna känna att du alltid kan vända dig till oss när du behöver råd.

Ställ din fråga här!

Hos Journalistförbundet Rådgivning kan du som medlem eller förtroendevald få råd, stöd och hjälp av erfarna ombudsmän på Journalistförbundets kansli. De ombudsmän som svarar i rådgivningen har tystnadsplikt och du kan ringa till rådgivningen och ställa frågor utan att det blir ett förhandlingsärende. Som förtroendevald kan du också få stöd och råd kring dina förhandlingar. 

Som medlem på en arbetsplats med kollektivavtal och fackklubb kan du ofta få hjälp direkt av dina lokala förtroendevalda i klubben. Du hittar dina förtroendevalda genom att logga in med mobilt BankID på Min sida.

På Min Sida kan du även se och ändra uppgifter om ditt medlemskap.

Till Journalistförbundet Rådgivning kan även du som är arbetsgivare och vill begära förhandling vända dig.

Det finns en särskild rådgivning för frilansar: Frilansjouren.

Telefon och e-post

Telefon: 08-613 75 40

Telefontid tisdag-fredag 10.00-12.00

E-post: radgivning@sjf.se

Vi svarar på e-post under kontorstid och ringer även upp dig om det behövs. 

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då Journalistförbundet Rådgivning ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.

Senast ändrad 21 december 2021