Foto: Journalistförbundet

Sänkt avgift för inkomstförsäkringen

Publicerad 15 september 2021

Avgiften till Journalistförbundets inkomstförsäkring sänks vid årsskiftet från 60 till 50 kronor per månad för de som har en månadsinkomst över taket i a-kassan på 33 000 kronor. Detta efter beslut av förbundsstyrelsen. 

Beslutet om att sänka avgiften med 10 kronor per månad har tagits med anledning av att färre medlemmar ansöker om ersättning ur försäkringen, jämfört med den prognos som togs fram för några år sedan. Bland annat har försäkringen påverkats av regeringens beslut att höja inkomsttaket i a-kassan från 25 025 till 33 000 kronor, vilket resulterat i att fler medlemmar omfattats av a-kassans ersättningar. 

15 kronor för inkomster under taket i a-kassan
För medlemmar som har en registrerad månadsinkomst under 33 000 kronor och har ett medlemskap i en a-kassa registrerat i vårt system, ligger avgiften till inkomstförskringen kvar på 15 kronor per månad. Det var förbundsstyrelsen som förra året beslutade att den lägre avgiften för inkomstförsäkringen skulle följa inkomsttaket i a-kassan. Ett beslut som resulterade i en sänkt avgift till 15 kronor för alla medlemmar som då hade en inkomst registrerad på 25 025 kronor och upp till 33 000 kronor.

Läs mer om inkomstförsäkringen

Tips: Vill du gå med i en a-kassa för att omfattas av inkomstförsäkringen så måste du vända dig direkt till en a-kassa. Till exempel Journalisternas a-kassa. När du väl gått med i en a-kassa eller om du glömt att anmäla till oss att du redan är med, mejla vårt medlemsregister på medlemsregistret@sjf.se så kommer vi koppla på inkomstförsäkringen på ditt medlemskap.

Senast ändrad 15 september 2021