Foto: Journalistförbundet

Ny ledamot i Journalistförbundets yrkesetiska nämnd

Publicerad 29 juni 2021

Journalistförbundets styrelse har utsett Alisa Bosnic till ny ledamot i Journalistförbundets yrkesetiska nämnd, YEN. Alisa Bosnic ersätter Karwan Tahir, Sveriges Radio Örebro, som slutar som ledamot i nämnden efter 10 år.

Alisa Bosnic har varit verksam som journalist i mer än 30 år. Hon har en bred erfarenhet från ett flertal redaktioner och arbetar idag som kanalchef och ansvarigutgivare för Sveriges Radio P4 Uppland och Vetenskapsradion. Alisa Bosnic har tidigare jobbat bland annat som reporter på DN och som nyhetschef och webbchef på VLT i tio år samt varit redaktionschef på Dalarnas tidningar.

Genom sina olika roller som publicist har hon erfarenhet av att både diskutera etiska ställningstaganden och fatta beslut i desamma.

Vad YEN arbetar med

YEN bedriver och stimulerar en yrkesetisk debatt i samhället. Nämnden handlägger och fattar också beslut om anmälningar mot förbundets medlemmar när det gäller övertramp av Journalistförbundets yrkesetiska regler.

Ledamöterna i YEN föreläser om yrkesetik på bland annat redaktioner och journalistutbildningar. Gruppen utgör också ett stöd för förbundets medlemmar i yrkesetiska frågor.

För mer information, kontakta:
Justus Bennet, sekreterare i Journalistförbundets yrkesetiska nämnd YEN, jb@sjf.se

Senast ändrad 29 juni 2021