Foto: Journalistförbundet

Nu finns vägledning för vaccinering på jobbet

Publicerad 19 april 2021

Hela den vuxna befolkningen ska vaccineras senare i vår. För att underlätta snabb och effektiv vaccinering i anslutning till arbetsplatser finns nu en vägledning för förtroendevalda och skyddsombud.

LO, PTK och Svenskt Näringsliv uppmanade tidigare i år regionerna att underlätta för att vaccinering ska kunna genomföras på eller i närheten av arbetsplatserna. Målet är att man ska kunna vaccinera sig utan att varken behöva ta ledigt från jobbet eller resa långt.

Det är Prevent som nu, tillsammans med Sveriges Företagshälsor, har tagit fram vägledningen för de arbetsplatser där vaccinering kommer att ske på eller i nära anslutning till. Det har gjorts på uppdrag av oss inom PTK tillsammans med Svenskt Näringsliv och LO. Resultatet har nu presenterats och finns tillgängligt hos Prevent.

Att erbjuda anställda vaccinering bidrar till en säker och trygg arbetsmiljö där ingen ska bli sjuk på jobbet. Journalistförbundet uppmanar alla förtroendevalda och skyddsombud att jobba för att arbetsgivarna ser till att detta görs möjligt. Materialet hos Prevent finns till som stöd i detta arbete.

 

Senast ändrad 19 april 2021