Foto: Privat bild

Kajsa fick nytt uppdrag via frilanskatalogen

Publicerad 7 april 2020

Söker du nya uppdragsgivare? Som frilansmedlem kan det vara smart att fylla i förbundets frilanskatalog. ”Speciellt nu när det kan vara svårt att hitta uppdrag känns det riktigt bra,” säger frilansjournalisten Kajsa Carlsson som fått uppdrag via Frilanskatalogen.

Hallå där Kajsa Carlsson som just fått ett jobb via Frilanskatalogen. Berätta!
– Det var en redaktör för en medarbetartidning som ringde och undrade om jag kunde göra ett jobb i Karlstad. Vi har inte haft kontakt förut och jag har bara frilansat sedan i somras, så det var kul. 

Så varför valde hon just dig?
– Det är nog för att jag är baserad i Värmland. Det var inga frågor om specialkunskaper, utan hon frågade bara om jag hade möjlighet att göra det här jobbet. Det gick väldigt snabbt. 

Var det krångligt att lägga upp en profil i Frilanskatalogen?
– Det tekniska var inte svårt, utan det var snabbt fixat. Det var mer vad jag skulle skriva som tog tid, speciellt eftersom jag inte haft så många uppdrag, utan mest har erfarenhet av att vara anställd. Sammanlagt tog det 20 minuter kanske.

De finns fortfarande som inte lagt in någon profil, vad kan du säga till dem?
– För mig känns det verkligen värt att vara med. Det har gett mig ett uppdrag, speciellt nu när det kan vara svårt att hitta uppdrag känns det riktigt bra. 

 

Senast ändrad 7 april 2020