Ingen hantering av presskort på kansliet

Publicerad 16 mars 2020

Förbundets kansli i Stockholm kommer från och med den 17 mars vara obemannat. Detta med anledning av Folkhälsomyndighetens uppmaning att personer i Stockholmsregionen ska arbeta hemifrån i möjligaste mån för att minska spridningen av covid-19. Detta påverkar bland annat presskortshandläggningen.

OBS! Från och med 29 april kan du som är medlem och är i akut behov av att hämta eller ansöka om presskort göra det på förbundskansliet på onsdagar klockan 12.00-15.00 (under juli onsdagar klockan 13.00-15.00). Mejla till il@sjf.se isåfall.

OBS! Under juli månad utfärdas inga internationella presskort. Om du ska ansöka om eller hämta ut ett behöver du göra det senast 30 juni.

På Journalistförbundets kansli gör vi vårt bästa för att säkerställa hälsan och säkerheten för vår personal. Vi försöker vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder som krävs för att säkerställa detta och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Från och med den 17 mars kommer Journalistförbundets reception på Vasagatan 50 i Stockholm därför vara stängd, som en konsekvens av att personalen arbetar hemifrån. Förbundets personal kan fortsatt ta emot samtal och mail, men ej träffa personer på plats. 

Från detta datum kommer det inte vara möjligt att söka eller hämta ut presskort på förbundets kansli. Detta gäller både vanliga presskort och internationella presskort. Information har även gått ut till övriga presskortshandläggare i Stockholmsregionen och i övriga landet om att handläggningen påverkas. Handläggarna kan på grund av rådande läge säga nej till att handlägga presskort. 

Om du har frågor kring presskort eller fått information att ditt presskort är klart, kan du maila kansliet@sjf.se för svar eller för att få mer information. Samma adress kan även användas för att nå kansliets personal med allmänna frågor. 

Rör frågorna corona och dess konsekvenser ska du kontakta förbundets förhandlingsjour eller frilansjour, som håller öppet som vanligt. Även medlemsregistrets jour håller öppet för att kunna hjälpa alla de medlemmar som påverkas.

Förbundets kansli i Stockholm kommer enligt beslut i nuläget vara obemannat till och med 30 april. Detta beslut kan komma att förändras.

OBS! Från och med 29 april kan du som är medlem och är i akut behov av att hämta eller ansöka om presskort göra det på förbundskansliet på onsdagar klockan 12.00-15.00 (OBS! Under juli onsdagar klockan 13.00-15.00). Mejla till il@sjf.se isåfall.

Senast ändrad 2 juli 2020