Foto: Tor Johnsson

Jonas Nordling blir chefredaktör på Dagens Arena

Publicerad 30 november 2018

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling kommer den 1 februari 2019 att börja arbeta som chefredaktör för tidningen Dagens Arena. Ulrika Hyllert, som idag är vice ordförande, kommer att ta över ansvaret för att leda Journalistförbundet.

- Under mitt arbete för Journalistförbundet i snart ett decennium har jag engagerat mig mycket starkt i branschens utveckling utifrån många olika perspektiv. Trots svåra år har jag aldrig tappat hoppet för journalistikens roll i vårt samhälle, och när jag fick erbjudandet att ta över ledningen för Dagens Arena kändes det som en möjlighet som var svår att tacka nej till. Jag känner mig trygg att lämna förbundet i ett läge där vi har en stabil organisation och goda ledare som är redo att ta över, säger Jonas Nordling.

- Jag ser fram emot att ta mig an utmaningen att leda förbundet. Vi har fått behålla Jonas och hans kraft länge och vi kommer sakna honom. Men vi är många engagerade personer som tillsammans är Journalistförbundet, och ihop med en kompetent förbundsstyrelse och duktiga medarbetare fortsätter arbetet för bättre villkor och att stärka journalistikens roll i samhället med samma outtröttliga energi, säger Ulrika Hyllert.

I nästa vecka träffas Journalistförbundets styrelse för att diskutera de formella och praktiska detaljerna som behöver hanteras framåt.

Jonas Nordling har varit ordförande i Journalistförbundet sedan maj 2011. Dessförinnan var han förbundets verksamhetschef under två år.

Ulrika Hyllert har varit förbundsstyrelseledamot i Journalistförbundet sedan 2014 och valdes på kongressen i april 2018 till vice ordförande. Hon har också varit ordförande i Journalistklubben på Sveriges Radio.

För mer information och frågor kontakta:

Jonas Nordling, ordförande

070-786 84 33, jonas.nordling@sjf.se

Ulrika Hyllert, vice ordförande

070-784 31 14, ulrika.hyllert@sjf.se

Jacob Lapidus, kommunikationschef

076-164 39 59, jacob.lapidus@sjf.se

 

Bilder: https://www.sjf.se/om-oss/press

Senast ändrad 2 mars 2020