Foto: Kalle Ahlsén

Födelsedagsmanifestation för Dawit Isaak

Publicerad 23 oktober 2018

Den 27 oktober fyller Dawit Isaak 54 år. Under en lunch i Stockholm den 26 oktober uppmärksammas Dawit Isaaks kommande födelsedag och samtidigt lanseras också en crowdfundingkampanj för att samla in medel för distribution och nyutgivning av boken ”Hopp”.

Lunchen sker nu på fredag kl. 12, Dawit Isaak fyller år dagen efter på lördagen.

Vi har till detta tillfälle bjudit in personer som är födda samma år som Dawit för att visa att han efter 17 års fångenskap skulle kunna ha ett långt liv framför sig. Några av dem som är mitt i sitt liv får under lunchen göra sin röst hörd för hans frihet. 

Med anledning av hans födelsedag lanserar vi också en crowdfundingkampanj för att samla in medel för distribution och nyutgivning av boken ”Hopp”. Den nya utgåvan har ett nytt förord och är tänkt att delas ut till samtliga 750 ledamöter i EU-parlamentet samt på andra evenemang där man kan driva opinion för Dawit Isaaks öde.

I boken har det också tillkommit två nya texter. En där Eritreanska PEN skriver om eritreansk litteratur för att placera in Dawit Isaak i ett sammanhang samt en text som är skriven av en norsk dramatiker för att beskriva teatermiljön i Eritreas huvudstad Asmara under 90-talet.

Om du befinner dig i Stockholm hoppas vi att du kan och vill vara med på lunchen för att uppmärksamma Dawit Isaaks födelsedag och den nya insamlingskampanjen. 

Vi kommer att hålla till på Wallingatan 37 i Stockholm och det bjuds på lättare lunch och födelsedagstårta.

Föranmälan krävs och görs här

Arrangör: Mediekampanjen för Dawit Isaak som drivs av Stödföreningen Dawit Isaak i samarbete med Författarförbundet, Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Sveriges Tidskrifter, Svenska Pen, Reportrar utan gränser, Tidningen Expressen och Utgivarna

Födelsedagsmanifestationen arrangeras även i samarbete med svenska Amnesty.

Senast ändrad 23 oktober 2018