Störningar 26 april-30 augusti när förbundets interna it-system uppgraderas och ny version av sjf.se lanseras

Publicerad 25 april 2018

Journalistförbundet byter under våren ut vårt medlemsregister och lanserar den 25 maj en helt ny version av vår webbplats sjf.se. Det sker för att förbättra servicen för medlemmar och effektivisera de interna arbetsprocesserna.

Arbetet sker i flera steg och berör medlemmar och förtroendevalda på flera olika sätt.

Nya sjf.se

Den 25 maj lanseras en helt ny version av sjf.se. Webbplatsen får bland annat nya funktioner, förbättrad användarupplevelse och högre säkerhet kring personuppgifter. Från den 25 maj kommer medlemmar endast att kunna logga in via BankID, på grund av den nya europeiska dataskyddsförordningen. Den som inte har möjlighet att skaffa BankID kommer att få kontakta medlemsregistret för att ändra sina uppgifter och utföra andra ärenden som kräver inloggning.

Mina uppgifter

Från 26 april till 25 maj går det inte att logga in på "Mina uppgifter" på sjf.se. Det innebär att du som är medlem inte kan se eller ändra dina uppgifter i medlemsregistret, hitta kontaktuppgifter till förtroendevalda, se dina fakturor med mera.

För att få att se eller ändra din information, kontakta medlemsregistret på medlemsregistret@sjf.se. Under perioden kommer belastningen att vara högre än vanligt, vilket ger förlängda svarstider. Vi ber om ursäkt för detta.

Klubbregister

Från 26 april till 25 maj går det inte att logga in på "Klubbregister" på sjf.se. Det innebär att du som är förtroendevald inte kan se klubbens styrelse och medlemmar, ta ut medlemslistor med mera.

För att få hjälp med att ta ut medlemslistor, kontakta förtroendemannaregistret på fortroendemannaregistret@sjf.se. Ange till exempel "Medlemslista", "E-postadresser" eller vad du eftersöker i ämnesraden. Vi är medvetna om att informationen i klubbregistret är viktig under exempelvis en lönerevision och kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa er så snabbt som möjligt.

Lönestatistik

Från 25 maj till 30 augusti går det inte att söka i lönestatistiken på sjf.se. Om du är på väg att anställas eller söker jobb som journalist kan du kontakta journalistklubben på det aktuella företaget för information om lönenivån. Söker du mer övergripande lönestatistik, kontakta förhandlingsjouren på forhandlingsjouren@sjf.se.

Frilanskatalogen

Från 25 maj till 30 augusti går det inte att uppdatera information eller söka i "Frilanskatalogen". Hela tjänsten uppgraderas under perioden för att öka användarvänligheten både för frilansmedlemmar som är listade i katalogen och uppdragsgivare som söker i katalogen.

Senast ändrad 12 juni 2020