Ny ombudsman på förbundet

Publicerad 4 december 2017

Välkommen Karolina Tolstav, som blivit tillsvidareanställd som ombudsman på Journalistförbundet. Henne kommer medlemmarna bland annat möta i förhandlingsjouren.

Vad kommer du att göra på förbundet?
Mycket av arbetet på förbundet handlar om att ge medlemmar och klubbar stöd och råd i stort och smått. Som ombudsman/förhandlare kommer jag bland annat att svara på frågor, finnas som stöd när klubbarna behöver det i förhandlingar, förhandla för medlemmar utan lokal klubb och driva ärenden på central nivå.

Vem är du?
Jag kommer från Skåne och min stundtals ganska fåniga blanddialekt (som ni kommer att höra när ni ringer) beror på att jag gick gymnasiet i Trollhättan. För gammal för att byta bort skånskan, för ung för att klara av att hålla fast vid den hela vägen.

Nu bor jag i Uppsala och härdas långsamt som tågpendlare.

Vad har du för bakgrund i journalistiken och det fackliga?
Efter JMK gjorde jag en tur i vikariesvängen under några år, på BLT, Aftonbladet och VLT. Sedan kom jag till UNT, lasades in och fick så småningom en fast tjänst som redigerare. De sista 1,5 åren på UNT jobbade jag som webbreporter.

Jag hamnade i klubbens förhandlingsdelegation 2009 och valdes till klubbordförande 2011 fram tills jag slutade för att börja jobba på förbundet.

Senast ändrad 5 mars 2020